Zoals Nina is de vorige blog al schreef, kwamen wij eind april weer bij elkaar met de Talentenpool. In korte tijd hadden we al veel geleerd: stukje basis kennis over de partij, het herkennen van onze eigen idealen en die overdragen middels een betoog. Tussen de tweede en derde bijeenkomst troffen wij elkaar ook nog in de Tweede Kamer waar wij een rondleiding kregen van Rozemarijn. Samen met een collega lieten zij ons zowel de bekende als minder bekende plekken zien aangevuld met historische feitjes.

Wat mij tot nu vooral is opgevallen is dat de gemengde groep en de verschillende leerdoelen van mijn mede talentenpoolers ervoor zorgt dat we veel van elkaar leren. Naast dat Judith en Marlou ons elke week iets bij brengen over persoonlijke vaardigheden, politieke vaardigheden, of politiek werk, reflecteren we met elkaar over wat we hebben geleerd waar nieuwe en verrassende inzichten uitkomen! Zo ook op de laatste woensdag van april. We kwamen bij elkaar om te werken aan onze persoonlijke vaardigheden. Zoals elke keer kregen wij ook nu een stukje huiswerk/voorbereidingswerk mee. Ditmaal maakte we een persoonlijkheidstest waar belangrijke eigenschappen aan kwamen waar wij een kernkwadrant mee invulde. Dat wil zeggen dat we bij belangrijke eigenschappen van onszelf nagingen hoe deze eigenschap een valkuil kan worden, maar ook hoe het hebben van een bepaalde eigenschap ervoor kan zorgen dat gedrag van andere je irriteert en jezelf juist kan uitdagen je anders op te stellen. Ik zal het wat beeldender maken door mezelf als voorbeeld te gebruiken. Eén van mijn kernkwaliteiten is dat ik extravert ben. Hierdoor kan ik mij soms irriteren aan mensen die introvert of gesloten zijn, terwijl mijn eigen valkuil loslippigheid is. De uitdaging is daarom om je kernkwaliteit te doseren dus mijzelf soms ook meer terughoudend op te stellen.

Uiteindelijk was het doel van deze bijeenkomst om onszelf beter te leren kennen en er achter te komen hoe wij het beste tot ons recht kunnen komen binnen GroenLinks. Op wat voor manier wil jij betrokken zijn bij de partij? Wat voor rol past bij jou? Hier zijn wij zeker wat wijzer in geworden. Tijdens de volgende bijeenkomst krijgen we Walter en Joost op bezoek en gaan we ons richten op politiek werk. Ik ben benieuwd! Ben jij dat ook, houd dan de volgende blog in de gaten!

Door: Lilian Matton