Als bijna afgestudeerd ecoloog met een focus op biodiversiteit in steden en klimaatadaptatie hield ik me de afgelopen jaren bijna dagelijks bezig met de wetenschappelijke onderbouwing van natuurbeleid en de interactie hiervan met klimaat en leefbaarheid. Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren met veel passie mogen inzetten voor; eerst de campagne (4 jaar geleden als campagneleider) en afgelopen jaar schreef ik de groene hoofdstukken van het verkiezingsprogramma (zie leiden.groenlinks.nl/programma). De – met name inhoudelijke – vaardigheden die ik daarbij heb opgedaan wil ik graag inzetten in een grote fractie of als ondersteunend duo-raadslid in het mooie team dat we ongetwijfeld met deze mooie lijst gaan vormen.
 

“ Grote veranderingen scheppen vele kansen, als we slim en creatief zijn kunnen we zo groen en links verbinden. ”

Het is volgens mij essentieel dat we alle grote veranderingen waarvan we aan de voet staan - zoals de energietransitie - op een sociale manier gaan aanpakken. In mijn buurt in Leiden Zuidwest heb ik veel mensen leren kennen die het minder makkelijk hebben door allerlei omstandigheden – van ziektes of familieproblemen die leiden tot schuldenproblematiek tot oorlogsvluchtelingen die een plek hebben kunnen vinden in Leiden. En helaas heb ik zelf de afgelopen jaren tijdens een driejarige hersenschudding ook gemerkt dat er in Nederland nauwelijks nog sprake is van een effectief vangnet. Van binnen en buiten de raad moeten we daarom opkomen voor mensen die het moeilijk hebben – juist ook vanuit de meer groene onderwerpen.

Ik heb daarnaast de ambitie om een zo benaderbaar en open mogelijk raadslid te wordenbijvoorbeeld door met wie dat wil mijn leercurve zo veel mogelijk te delen. Ik praat graag met je door over dit alles, stuur me dus vooral een berichtje!

Je kunt me volgen op social media, of meer lezen over mijn ambities en ideeën via joostschrieks.nl