Wie is Rembrandt Rowaan?

Rembrandt is geboren in 1988 in Zeist, en opgegroeid in Zwolle. Hij heeft zijn studententijd doorgebracht in Leiden en is daar blijven wonen, zij het met een tussenperiode van twee jaar in Den Haag. Momenteel werkt hij in de gemeente Zuidplas als beleidsadviseur Sociaal Domein. In 2017, inmiddels vier jaar lid van GroenLinks, werd hij geïnspireerd door de landelijke campagne. Hij ging actief langs de deuren omdat hij zich veel zorgen maakte over landelijke ontwikkelingen: het gebrek aan actie tegen klimaatverandering, de desinteresse in de levens van mensen die het zwaar hebben en de hardvochtige omgang met vluchtelingen.

 

Rembrandt staat voor...

Rembrandt is woordvoerder op de portefeuilles Jeugd en Onderwijs. Hij wordt gedreven door het realiseren van zo concreet mogelijke verbeteringen voor mensen die het moeilijk hebben in het leven. Het veilig en vrij opgroeien van iedere jeugdige is daarin voor hem van het grootste belang.

De komende twee jaar gaat Rembrandt zich inzetten voor een perfecte verbinding tussen de jeugdhulp en het onderwijs. Professionals op de opvang of scholen kunnen het vaak al heel snel zien er een kind minder gelukkig is, en zo snel mogelijk de juiste hulp inschakelen. Hoe sneller men erbij is, hoe gelukkiger het leven van de jeugdigen. Rembrandt gaat er ook voor knokken dat kinderen die in armoede moeten leven, zo min mogelijk hoeven merken van die armoede.

 

Rembrandt gaat graag met je in gesprek over…

…hoe de Leidse jeugd zich in elke wijk kan ontplooien, mee kan doen, en gelukkig en veilig kan leven. Iedereen die hierover ideeën heeft kan contact met hem opnemen. Ook toetst hij beleid graag aan de praktijk: iedereen die wil aankaarten wat er beter kan voor de Leidse jeugd is van harte welkom met vragen en opmerkingen!

 

Wist je dat?

  • Rembrandt houdt veel van hardlopen. Zijn doel is om een halve marathon volbrengen.

  • Verder houdt hij van historische boeken en surrealistische romans (Haruki Murakami is een favoriet) en het bezoeken van symfonische metal concerten (de Finse band Sonata Arctica in december 2019 voor de vierde keer!).

Onderwijs en Samenleving

  • Jeugdzorg
  • Onderwijs