Wie is Emma van Bree?

Emma van Bree, geboren in 1985 komt uit Groenekan, een dorpje gelegen in Utrecht. Ze woont  sinds 2005 in Leiden, sinds ze hier kwam studeren. Tegenwoordig woont ze met haar vriend en haar zoontje in Leiden Zuid West en werkt ze in Amsterdam als consultant duurzame mobiliteit. 

Emma wilde graag de raad in om Leiden een stad te maken waar haar zoontje veilig en gezond kan opgroeien.

Emma staat voor...

Veiligheid en Bereikbaarheid. Mijn passie is om met een mooi en eerlijk debat samen een plan naar een hoger niveau te tillen. Ik vind duurzaamheid het belangrijkste dat er is. Aangezien mobiliteit een groot aandeel heeft in vervuiling en klimaatverandering, hoop ik vanuit deze positie invloed uit te kunnen oefenen om mobiliteit in de stad vergaand te verduurzamen. 

De komende twee jaar wil ik de binnenstad zoveel mogelijk autoluw maken. Het is de bedoeling dat auto's naar de ring om Leiden geleid worden en het niet meer aantrekkelijk is om de hele binnenstad met de auto te doorkruisen. Op de fiets de binnenstad door is dan veel makkelijker!

Op mijn onderwerpen en projecten ga ik proberen overal een duurzaam element zoals een autoluwe stad of minder parkeerplaatsen toe te voegen. Ik ga vechten voor een duurzamer Leiden waar je zonder zorgen de lucht in kan ademen. 

Emma gaat graag met je in gesprek over...

Goede ideeën om de bereikbaarheid van de stad voor fietsers en voetgangers te vergroten en voor auto's alleen tot het hoogstnoodzakelijke te beperken. 

Je mag me benaderen over alles wat je wilt weten van GroenLinks met betrekking tot veiligheid en bereikbaarheid. 

Wist je dat?

  • Naast mijn raadswerk hou ik ervan om met mijn vriend en zoontje op pad te gaan: van de kinderboerderij tot een fietstocht naar Parijs, als we maar buiten zijn!

  • Verder goed om te weten: je mag haar ’s nachts wakker maken voor chocola.

  • Veiligheid
     
  • Bereikbaarheid