De gedachte van de Donut Economie is bedacht door Oxfam-econoom (ja, de NGO) Kate Rahworth om op een overzichtelijke manier ecologische grenzen (Groen) en sociale fundamenten (en Links) te betrekken bij de berekening van de economische welvaart – in de vorm van de donut: de binnenste cirkel zijn de grenzen van de sociale fundamenten en de buitenste cirkel vormen de ecologische grenzen. Als middel om de duurzame ontikkelingsdoelen (SDGs van de VN) beter in kaart te brengen. Dit korte filmpje legt het uit. 

In navolging van de gemeente Amsterdam willen we deze gedachte graag verwerken in het programma – zowel met ideeën die bijvoorbeeld zowel groen als sociaal zijn, als door te werken aan een brede begroting volgens het donut model. En daar kunnen we hulp bij gebruiken! In deze thema-avond leggen we dan ook uit wat de Donut Economie is, horen we graag wat jullie ervan vinden, en gaan we met jullie in gesprek over ideeën om op meerdere vlakken stappen vooruit te zetten (denk aan ideeën die zowel helpen bij de energietransitie áls bij armoedebestrijding etc.).  

Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Meld je dan aan met onderstaand formulier. Je ontvangt dan automatisch de link naar de bijeenkomst in je mailbox.

Foto: DoughnutEconomics, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons