GroenLinks Leiden organiseert dit jaar op 9 oktober in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, de Groene Lintjesregen. Een mooie aanleiding om sociale, duurzame en groene initiatieven in de stad in het zonnetje te zetten. Ken jij een initiatief van inwoners, organisaties of kleine bedrijven die bijdragen aan een sociaal, duurzaam en groen Leiden? Nomineer hen dan nu voor het Groene Lintje!

'Het Groene Lintje is een symbool van waardering voor al die inwoners, organisaties en kleine bedrijven die bijdragen aan een sociaal, duurzaam en groen Leiden', aldus raadslid Tineke Hoogeboom. 'Het maakt de waardering voor duurzame bijdragen aan de stad zichtbaar.'

Tot 22 september kan je een initiatief nomineren. Dit doe je door een mail te sturen naar groenelintjes@groenlinksleiden.nl. Geef in de mail kort aan waarom dit initiatief wat jou betreft in aanmerking komt voor het Groene Lintje en noteer daarbij ook de contactgegevens van de genomineerde(n).

Op 9 oktober wordt er onder de aangemelde initiatieven een juryprijs uitgereikt. De inzendingen worden beoordeeld op een aantal criteria. Zo wordt er gekeken of het vernieuwend is voor Leiden of dat het andere inspireert om ook mee te doen aan een sociaal, duurzaam en groen Leiden.

De uitreiking van de Groene Lintjes is op 9 oktober, 16:00 in Het Slachthuis bij de Meelfabriek.