Alex Friso

Raadslid

 

Achtergrond

Alex Friso (1986) groeide op in Apeldoorn, maar kwam op zijn 18e naar Leiden om Geschiedenis te studeren aan de universiteit. Alex is hier nooit meer weggegaan: hij werd verliefd op de historische binnenstad en andere mooie plekjes. Door zijn werk bij een kennisinstituut voor stedelijk beleid, waar hij zich bezighield met het thema wonen, maakte hij kennis met stedelijke ontwikkeling. Alex vindt het geweldig om te ontdekken hoe een stad in elkaar zit, zich organiseert en ontwikkelt. Dit komt uitstekend van pas bij zijn raadswerk.

 

Hier staat Alex voor

Alex houdt zich als raadslid bezig met stedelijke ontwikkeling, met specifieke focus op de onderwerpen Wonen en Ruimte. Voor veel mensen speelt het dagelijks leven zich af in de stad waar ze wonen. Alex vindt het daarom belangrijk dat Leiden een stad is waar iedereen gelijkwaardig mee kan doen, zichzelf mag zijn en waar Leidenaren van alle slagen elkaar kunnen ontmoeten. Daarom gaat hij zich als raadslid inzetten voor de bouw van betaalbare, duurzame woningen waarbij groene ruimte centraal staat. Ook vindt hij het belangrijk om de omgeving buiten onze huizen aantrekkelijker te maken. Daarbij wil Alex ervoor zorgen dat gemeente en Leidenaren met elkaar in gesprek gaan. Want: de beste plannen krijg je als inwoners, organisaties, ondernemers en politici elkaar weten te vinden!

 

Wetenswaardigheden

In zijn vrije tijd reist Alex veel, maar verkent hij ook graag zijn eigen innerlijke wereld. Zo staat hij regelmatig op de planken in het theater en luistert hij graag muziek – om daar soms ook heerlijk wild op te dansen.