Edgar van de Burgt

Bestuurslid

In functie sinds: januari 2018

Wie ben je?
Mijn naam is Edgar van de Burgt (1982) en ik ben in Leiden beland door een studie Politieke Wetenschappen. Sinds 2014 werk ik in de public relations / public affairs afdeling van het Consulaat Generaal van de Verenigde Staten in Amsterdam.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Mijn specialisme is campagnes, zo ben ik ook betrokken geraakt bij het bestuur van GroenLinks Leiden. Naast campagnes ga ik de komende jaren het politieke debat in afdeling en met de stad aanzwengelen.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Mijn duurzaamheids idealen sluiten goed aan bij het gedachtengoed. De Leidse afdeling is een goede plek om hiermee aan de slag te gaan, wat voor de stad te doen en je ervaring te verbreden.

Wat wil je bereiken in Leiden?
In het algemeen een aantrekkelijke, groene en duurzame stad om in te wonen. Vanuit mijn campagne functie wil ik natuurlijk GroenLinks zo goed mogelijk in de kijker spelen om meer mensen te overtuigen van het GroenLinks gedachtegoed en hun stem te winnen.

Wat inspireert je?
Ik ben al sinds jonge leeftijd een politiek dier. Bezig zijn met de politiek, het verbeteren van (je eigen stukje) wereld, daar word ik altijd blij van. Een politiek filosofisch boek wil ook helpen, als ik er aan toe kom.

Wat typeert jou?
Bourgondiër, politiek dier, reiziger.