Gebke van Gaal

Fractievoorzitter

Gebke is 45 jaar en woont in de Pieterswijk in de Binnenstad.

Passie, ambitie en nieuwsgierigheid zijn een greep uit mijn kernwoorden. In mijn werk, maar zeker ook als moeder, partner, vriendin en hopelijk ook in de politiek. Ik wil niet alleen maar onderdeel zijn van deze politiek, van een samenleving, van deze aarde, ik wil ook medevormgever zijn, invloed uitoefenen en een actieve rol spelen om het voor iedereen net weer iets beter te kunnen maken.

Ik heb veel mogen doen, zien en leren in heel veel verschillende organisaties, vooral in de commerciële sector en ook bij gemeentes, onderwijs, culturele instellingen en MKB. Ook ben ik zelf jarenlang ondernemer geweest.

Met mijn ervaring en kennis breng ik een financiële, economische en commerciële achtergrond in. En dat lijkt me een goede start om als raadslid aan de slag te gaan. Ik wil dingen veranderen, samen met een stevige GroenLinks fractie de stad Leiden mooier maken, om te zien, om in te leven, om in te ademen. Een stad om samen in te leven, zonder kloven, maar met verschil. Zonder frustratie, maar met respect . Zonder jaloezie, maar met bewondering. We kunnen als stad een voortrekker zijn en anderen inspireren. Dat zijn enorme uitdagingen die ik graag aanga.