Gemma Lago

Gemma Lago

Afdelingsvoorzitter

'Ik word heel blij van mensen die kijken naar hoe iets wél kan en zich daar dan ook voor inzetten.'

In functie sinds: juni 2014

Wie ben je?
Ik ben Gemma Lago (1975). Ik studeerde Conceptuele Taalkunde aan de Universiteit Leiden en heb sinds 2010 in Leiden een bureau voor coaching en communicatie. Eerder werkte ik meer dan 12 jaar als communicatieadviseur en –manager voor o.a. de Rijksoverheid.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Ik ben afdelingsvoorzitter en in die rol zorg ik samen met het bestuur voor een toekomstvisie en jaarplannen en zet ik me in voor de zichtbaarheid en goede relaties van onze afdeling met andere partijen, andere GL-afdelingen en GroenLinks Landelijk. Daarnaast draag ik samen met de fractie(voorzitter) zorg voor een goede aansluiting van de leden op het politieke werk van GroenLinks. Naast mijn bestuursfunctie was ik jarenlang begeleider van onze Talentenpool, zat ik in de Functioneringscommissie en in de wethouderselectiecommissie.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Ik vind een open samenleving en diversiteit erg belangrijk en een duurzame kijk op onze (wereld)economie. De plannen van GroenLinks komen het dichtste in de buurt van de wereld waarin ik zou willen wonen. Ik geloof dat het kan en heb ook ideeën voor de weg ernaartoe, maar we moeten er wel voor aan de slag. Ik inspireer anderen graag om mee te doen.

Wat wil je bereiken in Leiden?
We hebben een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een kansrijke toekomst. En we hebben een stevige afdeling met enorm gedreven GroenLinksers en een constructieve samenwerking in de stad. Ik kijk ernaar uit Leiden samen nog veel groener, diverser en toegankelijker te maken.  

Wat inspireert je?
Ik word heel blij van mensen die kijken naar hoe iets wél kan en zich daar dan ook voor inzetten. Idealisme en ambitie zijn het begin van positieve verandering. Het is makkelijker om achterover te hangen, maar het is veel bevredigender om samen te werken aan een ideaal.

Wat typeert jou?
Ik visualiseer graag het ideale plaatje en kies dan soms een weg die niet gebruikelijk is maar wel werkt. Ik voeg graag daad bij woord en ga een stevige discussie niet uit de weg. Professionaliteit en gedrevenheid vind ik fijn, net als ruimte en nuance. Ik lees veel, ben ondernemend, hou van hiken en drink graag een glas met goed gezelschap.