Hester van Kruijssen

Raadslid

Hester is 59 jaar en woont in de Academiewijk in de Binnenstad. Naast kandidaat voor het raadslidmaatschap is zij werkzaam in de domeinen: sociaal, welzijn, cultureel, kunst & educatie.

Ik ben een betrokken en optimistische samenwerker. Ik werk graag mee aan een taak die vanuit uit ideologie op de sociaal maatschappelijke agenda van Leiden staat.

Op jonge leeftijd werd gekozen als klassenvertegenwoordigster op de basisschool in Velp. Op de middelbare school nam ik die rol opnieuw nog eens op me en als volwassen werkneemster van een gefuseerde instelling voor kunst & cultuur kon ik het opnieuw niet laten: ik werd lid van de ondernemingsraad.

Meedenken, het debat durven voeren, een mening hebben of er één vormen en verantwoording nemen zijn “ werkwoorden” die me niet vreemd zijn. Als sociaal cultureel werker, loopbaanconsulent, intermediair bij een vrijwilligersorganisatie,

moeder van twee kinderen, sta ik niet vaak aan de zijlijn louter toe te kijken, ik zit er midden in en maak er deel van uit! Meedoen past bij me.

In de ruim 35 jaar dat ik nu in Leiden woon en werk ben ik me ‘Leidenaar gaan voelen’ en ben ik trots op de stad. Ik wil Leiden mooi en gezond houden. Daaraan mee te kunnen werken is een mooie nieuwe uitdaging. Onze democratie stelt de burger in staat (bestuurlijk) mee te doen.

Eerste motie om in te dienen in de Raad:
Huurverlaging als je je tuin als tuin gebruikt. Wonen in een huis met een tuin brengt kosten met zich mee. Ik zou stimulerende maatregelen willen introduceren voor behoud van tuinen of terugwinnen van tuinen op stenen.