Kübra Erkoca

Algemeen Bestuurslid

In functie sinds: sinds mei 2018

Wie ben je?
Ik ben Kübra Erkoca (1995) geboren en getogen in Leiden.  Ik ben studente aan de Hogeschool van Amsterdam en ik doe de lerarenopleiding maatschappijleer tweedegraads.  Op de Hogeschool van Amsterdam ben ik een betrokken student ik ben actief in een aantal medezeggenschapsorganen van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast loop ik ook nog eens stage voor mijn opleiding. Momenteel loop ik geef ik ook les op een VMBO-school in Leiden.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Mijn portefeuilles binnen GroenLinks Leiden zijn Bewegingsopbouw, Netwerk & diversiteit. Deze portefeuilles houden in dat ik mij inzet voor het realiseren van het GroenLinks gedachtegoed en het zichtbaar maken van dit gedachte goed.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Voor mij is GroenLinks de partij waarbij groene en sociale waarden evenveel worden benadrukt. Ik voel mij voornamelijk betrokken bij de sociale waarden van GroenLinks, omdat GroenLinks vooral staat bij gelijke kansen voor iedereen. De gedachte dat ik mensen kan helpen door mij in te zetten voor GroenLinks geeft mij motivatie en kracht om door te gaan.

Wat wil je bereiken in Leiden?
Mijn ambitie is om zo veel mogelijk het GroenLinks gedachtegoed onder de Leidse burgers te verspreiden en zo langzaam maar zeker Leiden groener en socialer te maken.

Wat inspireert je?
Ambitieuze en optimistische mensen inspireren mij. Mensen die achter hun idealen staan en bereid zijn hiervoor samen te werken met anderen. De maatschappij zijn wij en iedereen kan op zijn of haar manier verandering in brengen!

Wat typeert jou?  
Ik ben een gedreven, ambitieuze persoon. Ik weet waar ik voor sta en wat ik wil. Uiteraard geloof ik ook dat je mensen de ruimte moet bieden om zelf een mening te vormen. Daarnaast houd ik graag van veganistisch koken vooral voor grote gezelschappen!