Nadia van Huisstede

Bestuurslid

Ecologie en economie elkaar wereldwijd laten versterken

Wie ben je? 
Ik ben Nadia van Huisstede en ik heb politicologie in Leiden en Grenoble gestudeerd. Nu werk ik als financial trainee bij het ministerie van Financiën. In Leiden ben ik actief geweest bij Augustinus, Vluchtelingenwerk en bij Enactus Leiden dat sociaal ondernemerschap in ontwikkelingslanden stimuleert.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Politieke personeelszaken is mijn portefeuille wat inhoudt dat ik de nieuw talent scout en probeer te binden aan GroenLinks Leiden, bijvoorbeeld via de talentenpoule, als kandidaat voor de verkiezingen of in een commissie. Daarnaast geef ik de ontwikkeling en training vorm en onderhoud ik contact met de commissie die het functioneren van de fractie en het bestuur peilt.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
GroenLinks is de enige partij met een echt ambitieuze klimaatagenda. Voor mij is de vergroening van de Nederlandse economie en het bijdragen van Nederland aan duurzame ontwikkeling wereldwijd het belangrijkste onderwerp. Daarnaast vind ik kunst en cultuur belangrijk en iets dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ik wil actief bijdragen aan de veranderingen die GroenLinks wil bereiken.

Wat wil je bereiken in Leiden?
Leiden is een diverse stad waar veel gebeurd en waar politieke partijen goed samenwerken, maar ook een stad waar de verschillende groepen uit de stad niet altijd mengen. Daar valt nog veel te halen, ook binnen GroenLinks.

Wat inspireert je?
Effectief idealisme. Het durven om dingen te veranderen en de verantwoordelijkheid nemen om dat daadwerkelijk te doen in plaats van langs de kant te staan.

Wat typeert jou?
Ik ben flexibel en internationaal ingesteld. De vrijheid en kansen die we in Nederland hebben zijn niet vanzelfsprekend en ik vind dat we ons daar nationaal én internationaal hard voor moeten maken. Ik houd van scherp debatteren, maar ik heb een open blik en ik ben benieuwd naar de mening van andere mensen, juist wanneer die afwijkt van die van mij.