Walter van Peijpe

Raadslid

Waarom wilde je in de raad?
Als geboren Leidenaar voel ik mij natuurlijk verbonden met ‘mijn stad’. Ik heb daarom meegeschreven aan het verkiezingsprogramma 2010 van GroenLinks Leiden. Hierin staan veel optimistische ideeën in over hoe ‘mijn stad’ groener, duurzamer, socialer, zorgzamer, eerlijker, toleranter, cultureler, creatiever, gezelliger en verrassender kan worden. Ik vond het een logische stap om mij dan ook voor deze ideeën in te zetten in de Leidse gemeenteraad.

Waar word je blij van en waar erger je je aan in de stad?
Ik word altijd blij als er mensen in het Van der Werfpark picknicken, studeren, sporten of niets doen. Het park verbindt mensen in de stad. Ik erger me soms aan een bepaalde mate van behoudendheid van de stad. We moeten wel met onze tijd meegaan of liever nog voorop lopen

Hoe wil je de inwoners van Leiden gaan betrekken?
Er zijn veel organisaties in Leiden die zich inzetten voor positieve veranderingen in de stad. Ik vind dat ik hiervan op de hoogte moet zijn en de plannen van die organisaties serieus moet nemen.

Waar wil je je de komende vier jaar voor inzetten?
In Leiden is ruimte schaars. Ik zie nu teveel ruimte die niet of niet goed benut wordt. Dat is verspilling. Hier wil ik wat aan doen. We moeten een manier verzinnen om lege gebouwen, met name kantoorgebouwen, weer te gaan gebruiken. Ook kunnen we ‘nutteloze’ ruimte vergroenen. Bijvoorbeeld door het maken van stadstuinen, parkpanden, buurtmoestuinen en groene daken.