Blog uit de Talentenpool – Lauri van Oosterom

Ik was als klein meisje al groot fan van Femke Halsema, maar na haar vertrek bekoelde de band tussen GroenLinks en mij toch wel enigszins. Ik raakte een beetje verdwaald in het politieke landschap en kon eigenlijk nergens helemaal mijn ei (en groene idealen) kwijt. Dit kwam gelukkig weer helemaal goed met de komst van een ‘nieuwe wind in de partij’ en Jesse Klaver als lijsttrekker, hier stond weer een partij waar ik in volle overtuiging op kon stemmen.

Wat betreft landelijk was het dus helemaal goed gekomen, maar voor mijn deelname aan de Talentenpool wist ik eerlijk gezegd vrij weinig van de lokale politiek in Leiden. Natuurlijk had ik weleens een discussie meegekregen over bijvoorbeeld het busstation of het betaald parkeren, maar tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen stemde ik meestal simpelweg op iemand die ik kende. Ik volgde de uitslagen nog wel, maar liet het daarna weer los. Ook hier kwam verandering in toen ik eind februari hoorde over het bestaan van de Talentenpool en me hier nog net op het laatste moment voor kon aanmelden.

Wat ik vooral fijn vond was dat we met een hele diverse groep aan de Talentpool begonnen, zowel studenten, als jonge starters als mensen met juist al veel werkervaring. Ik voelde me meteen welkom in de groep en juist omdat we zo verschillend zijn, kunnen we hele nuttige discussies met elkaar houden en veel van elkaar leren. Door de diverse gastsprekers heb ik een beter beeld gekregen van wat er allemaal gebeurd binnen de partij, zowel op lokaal als landelijk niveau. Ook weet ik nu beter op welke manieren ik zelf een bijdrage kan leveren.   

Door de Talentpool heb ik onder andere de deelname van GroenLinks bij de Nacht van de Vluchteling in juni kunnen organiseren. Het hele proces van promotie en het verzamelen van sponsoren was behalve leerzaam ook heel erg leuk. Ik heb allerlei nieuwe mensen leren kennen en heb denk ik ook nog nooit zoveel kilometers in en om Leiden gewandeld als in de aanloop naar deze wandeltocht. Het voelde ook heel goed om zoveel geld op te halen met hulp van de leden van GroenLinks voor Stichting Vluchteling.

Al met al heb ik door de Talentpool niet alleen mezelf beter leren kennen, maar ook Leiden en de lokale politiek. Ik ben er nu meer van overtuigd dat ook lokaal een heleboel bereikt kan worden op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid. Ik ga in ieder geval proberen om me zo goed mogelijk voor mijn eigen idealen in te zetten!