Nieuws over Marleen Schreuder

Vragen over steeds meer 'spookjongeren'

Spookjongeren: jongeren die uit beeld verdwijnen, onvindbaar worden en daardoor erg kwetsbaar zijn. Ze bestaan écht, maar niet op papier. Doordat ze nergens meer ingeschreven staan, lopen ze veel voorzieningen mis en worden ze onbereikbaar voor (hulp)instanties. Het aantal spookjongeren groeit de laatste jaren. Daarom stelt Marleen Schreuder vragen aan het college over de situatie in Leiden.

Lees verder

Klimaatneutrale IJshal en Combibad een feit

Goed nieuws!  De raad heeft vanavond ingestemd met de bouw van de nieuwe ijshal en combibad De Vliet. Extra mooi: dankzij voorstellen van GroenLinks wordt het sportcomplex aan de Vlietzone klimaatneutraal. Een novum voor Leiden...en Europa! Als alles gaat zoals gepland zal de Leidenaar vanaf de zomer 2021 kunnen genieten van de nieuwe ijshal en het combibad.

Lees verder

Extra budget voor jongerenparticipatie in Leiden

Jongeren

Eerder deze maand stemde de Leidse gemeenteraad in: het budget voor vraaggerichte jongerenparticipatie wordt voor de periode 2019 tot 2021 verhoogd van 100.000 naar 130.000 euro per jaar. Hiermee stelt de gemeente meer geld beschikbaar om jongeren zelf hun de goede ideeën voor de stad uit te laten voeren. Een prachtig resultaat, waarvoor wij ons al jaren inzetten!

Lees verder

Te hoge huurprijzen studentenkamers moeten aangepakt worden

Student

Bij GroenLinks vinden we het belangrijk dat iedere Leidenaar een goede plek kan vinden om te wonen. Toch hebben studenten het tegenwoordig moeilijk: ze stuiten op een tekort aan studentenwoningen en betalen ook een te hoge huurprijs voor hun kamer. GroenLinks-raadslid Marleen Schreuder bracht daarom het probleem onder de aandacht bij de burgemeester en wethouders.

Lees verder

Leids deurbeleid doorgelicht

Een stad waar genoeg te doen is voor álle jongeren vraagt om een eerlijk deurbeleid. Maar welke regels hanteren uitgaansgelegenheden eigenlijk in de praktijk en hoe onderbouwen ze deze? Naar aanleiding van haar eerder uitspraken over het Leidse deurbeleid, nodigde universitair weekblad Mare raadslid Marleen Schreuder uit om de proef om de som te nemen. Samen met twee MBO-studenten ging ze op onderzoek in het uitgaansleven. Lees hieronder de reportage die universitair weekblad Mare over hun ervaringen maakte.