In functie sinds: mei 2019

Wie ben je?
Mijn naam is Bart van Welzenis (1991). Ik ben docent Levensbeschouwing, maatschappijleer en -wetenschappen op een middelbare school in Leiden. Een rol die ik na mijn studie als politicoloog graag op mij heb genomen omdat ik dan lekker veel over politiek mag nadenken (en praten...).

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Algemeen bestuurslid.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Ik zet mij in voor GroenLinks omdat ik denk dat er nog teveel ongelijkheid in de wereld is, nog te weinig rechten evenredig verdeeld zijn en het sociale gezicht steeds vaker naar de achtergrond verdwijnt in deze individualistische tijden. GroenLinks is voor mij de progressieve partij die zich op kritische en constructieve wijze weet te profileren op deze thema's.

Wat wil je bereiken in Leiden?
Leiden is een bruisende stad waar er altijd wel wat te doen is. Mijn streven is een stad waar we met elkaar de leefbaarheid garanderen zonder de ander daarbij uit het oog te verliezen. De Leidenaren ken ik als gezellige mensen met het hart op de juiste plaats.

Wat inspireert je?
Het inspireert mij om jonge mensen zichzelf te zien ontdekken en te zien groeien in hun rol als burger, waarbij ze initiatieven nemen die tot een betere wereld leiden. Met fris elan benaderen zij problemen vaak op een creatievere manier.