In functie sinds: mei 2019

Wie ben je?

Ik ben Nils Mollema (1993). Ik heb de bachelor Economie, Bestuur en Management en de master Crisis and Security Management aan de universiteit Leiden. Ik werk momenteel voor Al-Haq, een mensenrechtenorganisatie uit de bezette Palestijnse Gebieden. Naast mijn werk doe ik veel aan sport en fotografie.

Wat is jouw taak bij Groenlinks Leiden?

Ik ben afdelingsvoorzitter en in die rol zorg ik samen met het bestuur voor een toekomstvisie en jaarplannen en zet ik me in voor de zichtbaarheid en goede relaties van onze afdeling met andere partijen, andere GL-afdelingen en GroenLinks Landelijk. Daarnaast draag ik samen met de fractie(voorzitter) zorg voor een goede aansluiting van de leden op het politieke werk van GroenLinks. 

Waarom zet je je in voor Groenlinks?

Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om zich te ontplooien. Bij GroenLinks staan principes als gelijkheid, creativiteit, vrijheid, en solidariteit centraal. Ik wil mee helpen om deze ideeën verder te ontwikkelen en in uitvoering te brengen. Ik doe dit heel graag met anderen die ook willen helpen om de wereld te verbeteren.

Wat wil je bereiken in Leiden?

Ik zou graag willen zien dat de afstanden tussen mensen in Leiden verkleind worden. Verder wil graag zien dat er in Leiden meer ruimte komt voor het uitvoeren van nieuwe creatieve en duurzame ideeën. Hier is onze fractie al veel mee bezig en ik wil hier ook mijn steentje aan bijdragen.

Wat typeert jou?

Ik ben communicatief sterk. Ik kan makkelijk uitleggen wat ik vind en hoe ik denk dat we dingen kunnen doen. Vooral denk ik dat ik flexibel ben. Innovatie vind ik erg leuk en belangrijk, daarbij hoort ook dat er af en toe dingen fout gaan. In die momenten ben ik op mijn sterkst, wanneer er snel en integer gehandeld moet worden.

Verder denk ik dat ik ook een echt sportmens ben. Ik ben gek op alles wat beweegt en kijk regelmatig basketbalwedstrijden uit Amerika om 2 uur ’s ochtends (wel minder sinds ik full time ben gaan werken).