In functie sinds: Mei 2018

Wie ben je?
Ik ben Nina Vlemmings (1994). Ik heb de bachelor Politicologie afgerond aan de Universiteit Leiden en ik ben momenteel bezig met de master Nederlandse Politiek. Naast mijn studie ben ik actief geweest binnen mijn dispuut en bij het Studentteam Unicef Leiden. 

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Ik ben de secretaris. Als secretaris draag ik zorg voor de ledenadministratie, ben ik het externe aanspreekpunt via de mail secretaris@groenlinksleiden.nl en notuleer ik bij de bestuursvergadering en de ledenvergaderingen. Verder stel ik de doorlopende planning op en werk ik deze bij gedurende het jaar.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Het gedachtegoed van GroenLinks ligt het dichtst in de buurt van hoe ik graag zou willen dat de wereld werkt. Ik zou graag zien dat de samenleving duurzamer werd, maar vooral ook dat de samenleving open en inclusief is voor iedereen. Ik geloof dat deze idealen te realiseren zijn. Ik hoop dan ook dat ik via GroenLinks meer mensen kan laten zien dat deze idealen het waard zijn om na te streven. 

Wat wil je bereiken in Leiden?
Graag zou ik zien dat onze mooie stad over de komende jaren nog veel groener en duurzamer wordt. Daarnaast hoop ik dat de verschillende groepen in Leiden meer met elkaar in aanraking komen en zien dat ze meer overeenkomsten dan verschillen hebben. 

Wat inspireert je?
In aanraking komen en samenwerken met mensen die zich inzetten voor het verwezenlijken van hun idealen. Ook al zijn het niet mijn idealen, ik vind het heel mooi om te zien als mensen zich inzetten voor hun idealen en zoeken naar hoe de wereld waarin wij leven verbeterd kan worden. 

Wat typeert jou?
Ik ben een pragmatisch ingesteld persoon, als ik mijzelf een doel stel dan ga ik daar helemaal voor. Tegelijkertijd vind ik het heel interessant om over idealistische zaken na te denken en te discussiëren. Verder lees ik veel, wandel ik graag door het mooie Leiden, begeef ik me vaak in het gezelschap van de fijne mensen om mij heen en komt er af een toe een middagje netflixen tussendoor. 
 

  • Secretaris