In functie sinds: Februari 2020

Wie ben je?

Ik ben Tijmen Lamers (1995). Na een bachelor in Liberal Arts & Sciences en master in de Filosofie en Advanced International Studies werk ik nu voor de Universiteit Leiden aan een project om diversiteit in de studentenpopulatie te vergroten.

Wat is jouw taak bij Groenlinks Leiden?

Ik ben bestuurslid met de portefeuille verkiezingen. Ik ben belast met het opstellen en uitvoeren van het verkiezingsplan, zit namens het bestuur in de campagnecommissie en ga straks zorgen dat we het de komende verkiezingen beter dan ooit doen!

Waarom zet je je in voor Groenlinks?

Ik wil me inzetten voor een samenleving waar diversiteit & inclusie, duurzaamheid en medemenselijkheid goed tot hun recht komen. Ik wil mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbinden en uitdragen dat we beter met elkaar kunnen samenleven. Die idealen bereik ik het beste door me in te zetten en anderen de mogelijkheid te geven om dat ook te doen. 

Wat wil je bereiken in Leiden?

Ik ben zelf gedeeltelijk opgegroeid in Leiden en heb hier ook gestudeerd. Ik zou graag willen dat iedereen dezelfde kansen kan aangrijpen die ik ook heb gehad, en dat Leidenaren mekaar helpen onze stad nog mooier te maken. Daarnaast wil ik inwoners meer bewust maken van wat de lokale politiek voor ze kan betekenen.

Wat inspireert je?

De drive en passie die mensen hebben om de wereld beter te maken. Dat kan op internationaal niveau zijn zoals de klimaatstakingen die we de laatste tijd hebben gezien, maar ook kleinere initiatieven in wijken, waarbij mensen bij elkaar komen en samen strijden voor hun belangen.

Wat typeert jou?

Ik hou van discussie en debat, ben tomeloos nieuwsgierig en leer graag nieuwe dingen. In mijn vrije tijd luister ik naar metal en progrock, ga ik hardlopen, lees ik graag fantasy en science fiction en hang ik de keukenprins uit.

  • Campagnes
  • Politiek Debat