Eén Samenleving

GroenLinks koestert diversiteit en stimuleert een Leidse samenleving waarin iedereen de vrijheid heeft en voelt om zichzelf te kunnen zijn. Ongeacht geloof, geslacht, geaardheid of afkomst. We koesteren deze kleurrijke en moderne stad. Iedereen is hier welkom om te wonen, werken, leren en leven. Iedere inwoner krijgt de mogelijkheid om deel uit te maken van de gemeenschap. Dat geldt ook voor mensen die gedwongen hun land verlieten: Leiden is en blijft een stad van vluchtelingen.

Vrijheid om jezelf te zijn

In Leiden moet iedereen zich veilig kunnen voelen om zichzelf te zijn. Daarom bestrijden we samen vooroordelen en discriminatie. We dragen dan ook vol overtuiging bij aan emancipatie van vrouwen, minderheden en LHBTI (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, en mensen met een intersekse-conditie).

Eén samenleving

We staan voor een stad waarin iedereen een plek heeft. Waarin iedereen gelijke kansen en gelijke vrijheden heeft. Een stad die mensen verbindt en verenigt. We moeten samen werken aan onze gezamenlijke toekomst. Hier staat GroenLinks voor: het besef dat we in al onze verschillen Leiden samen maken tot een stad waar we allemaal trots op kunnen zijn.

 

Sluit je aan

Samen maken we deze veranderingen waar en werken we aan een empathisch en eerlijk Leiden.

Doe mee