De Stadspodia zijn het meest zichtbare uithangbord van de Leidse culturele sector. Hier ziet het grote publiek grote namen. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente te stimuleren dat op de Stadspodia in de toekomst ook het huidige Leidse talent kan schitteren. Intussen is het van belang dat in de Stadspodia een brede en diverse programmering staat, zodat de podia van iedereen en voor iedereen blijven.

Ook nieuwe initatieven moeten de ruimte krijgen, natuurlijk altijd in goed en vroegtijdig overleg met omwonenden. Alle plannen zijn welkom, maar we kijken eerst wat we op een bepaalde plek willen en vervolgens of een initatief er past.

Muziekaanbod

Een dynamisch en divers aanbod van livemuziek brengt leven in de brouwerij. GroenLinks ziet het liefst niet alleen diversiteit in programmering, maar ook in podia. De gemeente is verantwoordelijk voor een gevarieerd aanbod in poppodium Gebr de Nobel, maar daarnaast zijn er een aantal onafhankelijke initiatieven in de stad. Die moet de gemeente stimuleren en niet proberen om alles in de op het gemeentehuis bedachte kaders te dwingen.