GroenLinks legt nadruk op de breedtesport, maar succesvolle sporters kunnen het aantrekkelijker maken voor jongeren om te gaan sporten. Sporten hoeft niet perse in verenigingsverband. Het kan ook gaan om mensen die fietsen, zwemmen, wandelen of hardlopen in hun eentje of met een klein groepje.

GroenLinks is blij dat de gemeente bijna 50 miljoen investeert in de renovatie van het buitenbad van De Vliet en het bouwen van een binnenbad en een ijshal. Alle faciliteiten worden energieneutraal gerealiseerd, mede door een wijzingingsvoorstel van GroenLinks. Voor buitenbad De Vliet vinden we het belangrijk dat de groene ligweide en daarmee de ervaring van zwemmen in het groen niet verdwijnt.

De derde grote investering binnen die 50 miljoen is het bouwen van een nieuwe indoor sporthal aan de Boshuizerkade. Deze hal vervangt de huidige 5 meihal en moet straks onderdak bieden aan de basketballers, korfballers, maar ook andere binnensporten zoals turnen. Een andere belangrijke gebruiker wordt het Leonardo College, dat al jaren wacht op nieuwe sportzalen.