Doorlopend zijn we op zoek naar enthousiaste leden en geïnteresseerden die op een of andere manier actief willen zijn voor GroenLinks. Door het jaar heen worden verschillende nieuwe vacatures opengesteld, dus kijk regelmatig op de site en lees hieronder alvast welke vacatures je kan verwachten.

Secretaris
Lijkt het jou interessant om de organisatorische spil van het bestuur van GroenLinks Leiden te zijn? Bekijk dan deze vacature. Reageren kan tot en met 30 oktober.

Bestuurslid Diversiteit
We zijn op korte termijn op zoek naar een bestuurslid diversiteit. Wil jij je inzetten voor het verbeteren van de diversiteit binnen GroenLinks? Ben je goed in contacten leggen met andere organisaties? En lijkt het je leuk om evenementen, campagnes en commissies te organiseren waarmee we een grote doelgroep bereiken. Bekijk dan de vacature en stuur uiterlijk 30 oktober je motivatie en cv naar secretaris@groenlinksleiden.nl.

 

Campagneteam
Het campagneteam is op zoek naar meerdere nieuwe leden! Lijkt het jou leuk om actief aan te slag te gaan met het trekken van zoveel mogelijk stemmen voor GroenLinks? Haal jij er energie uit om met bewoners in gesprek te gaan? Heb jij een vlotte pen? Of ben je juist een kei in het organiseren van evenementen? Dan kunnen we jouw hulp altijd goed gebruiken! Bekijk de vacature en stuur je motivatie en cv naar campagne@groenlinksleiden.nl.

Ben jij benieuwd wat je als lid van het campagneteam doet? Ambassadeurs Joost en Stella vertellen je er meer over!

 

Communicatievrijwilliger fractie
Onze fractie is op zoek naar een betrokken en enthousiaste communicatiemedewerker. Lijkt het jou leuk om meer te leren over de lokale politiek en aanwezig te zijn bij fractievergaderingen op maandagavond? Weet jij de weg te vinden op social media kanalen? En wil je helpen om de zichtbaarheid van onze Leidse fractie te vergroten? Dan zoeken we jou! Bekijk de vacature en stuur je motivatie en cv naar diederick.van.de.walle@groenlinksleiden.nl.

 

Functioneringscommissie
Onze functioneringscommissie is op zoek naar een nieuw lid. Heb jij affiniteit en ervaring met het voeren van functionerings- en/of teamgesprekken? Lijkt het je leuk om minstens 1x per jaar met onze fractie, bestuur en wethouders functioneringsgesprekken te voeren? En wil je ons graag helpen om onze taken nog beter en soepeler uit te voeren? Bekijk de vacature en stuur je motivatie en cv naar judith.van.vliet@groenlinksleiden.nl.

 

Kascommissie
Het bestuur is op zoek naar twee nieuwe leden voor de kascommissie. Als lid van deze commissie voer je misschien wel het állerbelangrijkste werk van de afdeling uit: je controleert of penningmeester wel zijn zaken goed op orde heeft. Eenmaal per jaar neem je de administratie van de penningmeester door en kijk je of er geen geld is verdwenen, vergeten of verzwegen. Dit gebeurt doorgaans aan het eind van het kalenderjaar. Bij de eerste ALV van het volgende kalenderjaar rapporteert de commissie haar bevindingen aan de afdeling, waarbij de commissie tevens gevraagd én ongevraagd advies over de financiën kan geven.

Heb jij een goed gevoel voor cijfers en ga je secuur te werk? Of heb je naar aanleiding van deze vacature verdere vragen? Neem dan vooral contact op met het bestuur via secretaris@groenlinksleiden.nl.

 

Begeleider Talentenpool
Voor de volgende editie van de Talentenpool, start in januari 2021, zijn we op zoek naar een begeleider. Lijkt het jou leuk om zo'n 16 enthousiaste GroenLinksers te helpen hun talent te ontdekken? Heb jij ervaring met coaching? Zie je er uitdaging in om deelnemers te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling? Dan zijn we op zoek naar jou! Bekijk de vacature, lees hier meer over de Talentenpool en mail bij interesse je movivatie en cv naar talentenpool@groenlinksleiden.nl

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Onze afdeling bereidt zich momenteel voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 en tegelijk gaan we in de loop van dit jaar campagne voeren voor de landelijke verkiezingen begin 2021. In de loop van 2020 en 2021 zijn we daarom op zoek naar verschillende mensen voor verschillende rollen.

We hebben verschillende ambassadeurs die je kan benaderen wanneer je vragen hebt over specifieke functies binnen onze afdeling. Achter de links hieronder vind je filmpjes waarin onze ambassadeurs uitleg geven:  

Lolke – Kandidatencommissie

Prescillia – Programmacommissie 

Naor – Bestuurslid

 

Vooruitblik najaar 2020 / voorjaar 2021 
In het najaar van 2020 gaan we op zoek naar mensen voor de tweede schil die de programmacommissie inhoudelijk ondersteunt. Tegelijk kunnen we tegen die tijd veel mensen gebruiken die zich actief willen inzetten voor de landelijke campagne.  

Begin 2021 kun je je kandidaat stellen voor op de kieslijst voor de gemeenteraad. Heb je nu al interesse? Begin dan op tijd met het oriënteren op wat deze rol inhoudt en hoe je daarop kan voorbereiden. Of neem contact op met een van onze ambassadeurs. 

Marleen - Gemeenteraadslid  

Halverwege 2021 trappen we onze verkiezingscampagne af en daar kunnen we tegen die tijd ook veel actieve leden voor gebruiken!  

Staat hier niets voor je tussen, maar wil jij wel actief worden bij de afdeling, van de politieke organisatie tot organisatiewerk op de achtergrond stuur dan een e-mail naar bestuur@groenlinksleiden.nl
We kunnen altijd extra helpende handen gebruiken!

Wil je een beeld krijg wat je als actief lid van GroenLinks Leiden kunt doen? Bekijk dan dit filmpje van ambassadeur Thea.