Ashley North kandidaat lijsttrekker gemeenteraadsverkiezing 2022

De kandidatencommissie van GroenLinks Leiden heeft van het bestuur van GroenLinks Leiden de opdracht gekregen om de kandidaatstellingsprocedure voor het lijsttrekkerschap uit te voeren en op basis daarvan de Algemene Leden Vergadering  (ALV) een advies te geven. De commissie bestaat uit verschillende leden van GroenLinks met een brede gezamenlijke ervaring in de politiek, onze partij en onze afdeling.

Het resultaat van deze opdracht is dat de kandidatencommissie Ashley North voordraagt als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Ashley heeft al tweemaal namens GroenLinks in de Leidse gemeenteraad mogen zitten. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen was hij onderhandelaar voor het collegeakkoord en van september 2018 tot oktober 2019 ook fractievoorzitter. Daarna werd hij wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte, de functie die hij momenteel nog bekleedt. De kandidatencommissie is dan ook verheugd dat Ashley bereid is zich nogmaals (en nu als lijsttrekker) voor GroenLinks Leiden in te zetten.

De stemming over dit kandidaat lijsttrekkerschap vindt plaats op het ALV van GroenLinks Leiden. Dit ALV vindt plaats op 2 juni vanaf 20:00 uur. Alle (bijna 800) leden van GroenLinks Leiden kunnen tijdens het ALV hun stem uitbrengen dmv een persoonlijke stemcode.

Kijk hier een filmpje waarin Ashley North zichzelf voorstelt.