Nieuws

Rembrandtbrug blijft definitief wit

Goed nieuws! Na vragen van GroenLinks blijft de Rembrandtbrug definitief wit. Hiermee wordt een grote wens van de bewoners en GroenLinks ingewilligd. Wij feliciteren de Vrienden van de Rembrandtbrug en de bewoners van harte met dit mooie succes.

Lees verder

Inschrijving open voor Talentenpool 2018

 

Ook in 2018 organiseren we vanuit GroenLinks Leiden de lokale talentenpool. De talentenpool staat open voor alle leden van GroenLinks die hun talent willen doorontwikkelen op politiek, bestuurlijk en organisatorisch vlak. Vanuit individuele ontwikkelvragen werken we tijdens de bijeenkomsten aan de benodigde politieke en bestuurlijke kennis, vaardigheden en houding. We willen de talenten stimuleren en ontwikkelen zodat ze hun groene en linkse idealen handen en voeten kunnen geven.

Lees verder

Een Olympiade in de talentenpool: school voor praktisch idealisme

Als de dag van gisteren herinner ik me nog wanneer ik Gemma voor het eerst vroeg of ik me kon aanmelden voor de talentenpool. Het was de zomer van 2013 en ik was op weg naar het Haagse stadhuis, waar ik werkte als fractiemedewerker. Zij was op weg naar een afspraak en ik op weg naar mijn droombaan.

Lees verder

Leiden sluit zich op aandringen van GroenLinks aan bij statiegeldalliantie

Plastic fles

GroenLinks Leiden heeft een schone en duurzame gemeente voor ogen. Daar hoort uiteraard ook minder zwerfafval bij. Daarom heeft raadslid Jos Olsthoorn vorige week de gemeente verzocht zich aan te sluiten bij de statiegeldalliantie. Deze organisatie roept de overheid op statiegeld uit te breiden naar meer plastic flesjes en blikjes. Dat moet leiden tot een beter milieu en minder dierenleed.

Lees verder

Bekijk het verkiezingsprogramma van GroenLinks Leiden

Met trots presenteren we hier het verkiezingsprogramma van GroenLinks Leiden. In dit programma leggen we de plannen neer, waarmee we de komende vier jaar van Leiden een groene, gezonde en gelukkige stad willen maken. Onze ideeën laten zich samenvatten in drie woorden: sociaal, duurzaam en open. Drie doelen voor onze stad waaraan we de komende vier jaar gaan werken.

Lees verder

Richard wil #nietschreeuwenmaarpraten

Ik vind het prachtig om te zien dat er zo veel vrijwilligers zijn die de straten op gaan om met mensen in gesprek te gaan. Ik moest bijvoorbeeld wel een beetje grinniken toen een mevrouw mij vroeg of GroenLinks niet iets kon doen aan de kat van de buurvrouw die haar tuin regelmatig bezocht – nu is GroenLinks voor een ‘grote’ overheid, maar dit ging toch net iets te ver.

Lees verder

Pagina's