Nieuws

Uitreiking Groene Lintjes

Op de Dag van de Duurzaamheid werden gisterenavond weer de jaarlijkse groene lintjes uitgereikt waarmee GroenLinks Leiden duurzame projecten, organisaties en ondernemers uit onze stad beloont voor hun inzet. Dit jaar waren er zes nominaties ingediend en hieruit zijn door de vakjury, bestaande uit raadslid Jos Olsthoorn en Geert Crielaard (onderscheiden in 2017) twee winnaars gekozen. In het bomvolle duurzame restaurant Logica werden de groene lintjes door wethouder Martine Leewis uitgereikt aan het team van het Schillenboerproject in de Tuinstad-Staalwijk en Sjaak & Barbara van de Geijn van de Tuin van de Smid.

Lees verder

Voorkom dakloosheid, investeer in goede hulp

Dakloosheid veroorzaakt veel menselijk leed. Allerlei omstandigheden, vaak onverwacht, kunnen ervoor zorgen dat mensen op straat komen te staan. Zo kunnen jongeren uit huis gezet worden, verliezen mensen mogelijk door een echtscheiding hun huis of kan na ontslag de huur niet meer betaald worden. GroenLinks wil er daarom alles aan doen om dakloosheid te voorkomen. Daarom hebben onze raadsleden Rembrandt Rowaan en Ashley North schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Lees verder

Maidenspeech gemeenteraad: Marleen Schreuder

"Ik ben een open boek, of ik het nou wil of niet." Aan het woord is raadslid Marleen Schreuder, die tijdens de raadsvergadering van 4 oktober haar maidenspeech hield. In dit eerste optreden op het spreekgestoelte van de raadszaal ging Marleen in op haar persoonlijke drijfveren in de politiek én het onderwerp van haar eerste ingediende amendement: het tegengaan van segregatie in het basisonderwijs.

Lees verder

Eet geen Dierendag!

Vandaag is het Dierendag om deze dag te vieren deelt GroenLinks Leiden de oproep van Wakker Dier om vandaag deel te nemen aan de #eetgeendierendag. In deze blog vertelt Kübra over hoe je gemakkelijk, snel & lekker kunt koken zonder dierlijke producten te gebruiken.

Lees verder

Interview Marleen Schreuder

Sinds de verkiezingen van maart 2018 hebben we als GroenLinks Leiden maar liefst acht raadsleden! Maar wie zijn dit eigenlijk en wat doen zij allemaal? In deze interviewreeks leer je ze allemaal kennen, de aftrap is aan het jongste raadslid Marleen Schreuder.

Lees verder

Campagneleider & campagnecommissie leden gezocht!

Voor sommige lijkt het misschien alsof de Gemeenteraadsverkiezingen pas net achter de rug zijn, maar de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen (op 20 maart 2019) en voor het Europees Parlement (op 23 mei 2019) staan alweer op de agenda! Om die campagnes in goede banen te leiden én in de tussentijd leuke acties te organiseren in onze stad, zoeken we enthousiaste vrijwilligers en een campagneleider voor in de nieuwe campagnecommissie! 

Lees verder

Pagina's