Nieuws

GroenLinks blij met plannen voor nieuwe sportfaciliteiten

Sport

In juni heeft de gemeente eindelijk een besluit genomen over de voortgang van de bouw van nieuwe sportaccommodaties in Leiden. De verschillende partijen kwamen overeen dat er sowieso een nieuw zwembad moet komen. Verder zal het college ook verschillende voorstellen uitwerken voor een nieuwe sporthal en ijshal. GroenLinks verwelkomt deze besluiten met open armen: na tientallen jaren is het hoognodig dat Leiden weer investeert in haar sportfaciliteiten.

Lees verder

Geen drones in polderpark Cronesteyn!

Veel Leidenaren kennen ongetwijfeld de filmpjes met prachtige beelden van Leiden uit de lucht. Deze schitterende clips zijn meestal gemaakt met behulp van drones. Die drones kunnen echter ook voor overlast zorgen: zo ervaren bezoekers en dieren in polderpark Cronesteyn steeds vaker hinder. GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn stelde afgelopen vrijdag schriftelijke vragen aan het college, waarin hij pleitte voor een vliegverbod voor drones in dit natuurgebied!

Lees verder

Nieuw jeugdbeleid: Leidse jongeren zelf aan het stuur

Ashley North

GroenLinks wil dat Leidse kinderen en jongeren meer ruimte en begeleiding krijgen om hun eigen ideeën te realiseren en hun dromen te verwezenlijken. De Leidse jeugd zit boordevol goede plannen voor de stad, maar vaak kunnen ze wel wat hulp gebruiken om hun ideeën daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. Daarom heeft GroenLinks samen met D66, de VVD en de PvdA in de raadsvergadering van donderdag 6 juli een voorstel ingediend dat vraaggerichte jongerenparticipatie een speerpunt maakt in de nieuwe visie op het Leidse jeugdbeleid. De raad heeft dit voorstel unaniem aangenomen.

Lees verder

GroenLinks viert realisatie kunstwerk Vierkant in Vierkant

Vierkant in Vierkant

Door een motie van GroenLinks stond de Leidse gemeenteraad op dinsdag 4 juli stil bij de honderdste verjaardag van kunstbeweging de Stijl. Een meerderheid van de raad steunde de motie om 30.000 euro beschikbaar te stellen voor het realiseren van het kunstwerk Vierkant in Vierkant van Stijl-oprichter Theo van Doesburg. De Stichting Vierkant in Vierkant probeert al jaren om het in Leiden te plaatsen. Door het initiatief van GroenLinks gaat dit eindelijk gebeuren.

Lees verder

Steun het Openluchttheater Leidse Hout!

Dit weekend vernielden vandalen de kostbare podiumoverkapping van Openluchttheater Leidse Hout. Een ongelooflijk laffe daad op een uiterst ongelukkig moment: het theaterseizoen is juist nu in volle gang. Gelukkig is hulp onderweg en ook jij kan helpen!
 

Lees verder

De Humanities Campus: waar de universiteit de stad ontmoet

Op dinsdag 27 juni hebben de raadsleden van verschillende partijen in de commissie Stedelijke Ontwikkeling de bouw van de 'Humanities Campus' besproken. De Universiteit Leiden wil graag een geheel nieuwe campus bouwen in het gebied tussen de Witte Singel en de Doelengracht. Onderdeel van het plan is de sloop van 58 sociale huurwoningen. GroenLinks vindt het essentieel dat juist in dit gebied, in de binnenstad van Leiden, de universiteit en de stad elkaar ontmoeten. Dat mensen in het gebied kunnen studeren, werken én wonen. Het mengen van functies garandeert de levendigheid en veiligheid, ook als de universiteit gesloten is. De huidige bewoners moeten kunnen terugkeren op de nieuwe campus.

Lees verder

Pagina's