Nieuws

Wat te doen als nieuw lid? Bezoek een nieuwe ledendag!

Je woont in Leiden, en je bent sinds kort lid geworden van GroenLinks. Wat doe je dan? Dan is het misschien leuk om een keer kennis te maken met de afdeling. Afgelopen donderdag was de eerste nieuweledenbijeenkomst sinds de gemeenteraadsverkiezingen. De opkomst van de nieuwe leden was erg divers: van jong tot oud en van leden die pas net kwamen kijken tot leden die al langer actief waren voor GroenLinks.
 

Lees verder

In gesprek met wethouders Martine Leewis en Yvonne van Delft

Wethouders

Na bijna twee maanden onderhandelen zijn D66, GroenLinks en PvdA eruit: op donderdag 17 mei presenteerden de drie partijen het beleid voor de komende vier jaar. GroenLinks vaardigt daarbij twee toppers als wethouder af: Martine Leewis (Duurzaamheid & Mobiliteit) en Yvonne van Delft (Werk, Economie & Cultuur). In dit interview vertellen ze over hun ervaring, verwachtingen en wat zij hopen te gaan bereiken.

Lees verder

Nieuw beleidsakkoord gepresenteerd!

Vol trots is zojuist het beleidsakkoord voor de komende vier jaar gepresenteerd waar de onderhandelaars van D66, GroenLinks en PvdA de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben: "Samen maken we de stad: werkend aan een groen, sociaal en ondernemend Leiden". Met groot onderling vertrouwen en veel overeenkomstige visies hebben we een schitterend akkoord gemaakt waarin we Leiden echt gaan veranderen.

Lees snel verder voor de belangrijkste punten uit het akkoord!

Werken aan je eigen idealen met de Talentenpool

Zoals Nina is de vorige blog al schreef, kwamen wij eind april weer bij elkaar met de Talentenpool. In korte tijd hadden we al veel geleerd: stukje basis kennis over de partij, het herkennen van onze eigen idealen en die overdragen middels een betoog. Tussen de tweede en derde bijeenkomst troffen wij elkaar ook nog in de Tweede Kamer waar wij een rondleiding kregen van Rozemarijn. Samen met een collega lieten zij ons zowel de bekende als minder bekende plekken zien aangevuld met historische feitjes.

Lees verder

Coalitieonderhandelingen GroenLinks, D66 en VVD stopgezet

Na een aantal intensieve weken van formeren, zijn de onderhandelingen tussen GroenLinks, D66 en de VVD beëindigd. Hoewel de drie partijen een vernieuwingsgezinde mentaliteit delen, bleken de inhoudelijke verschillen op een aantal belangrijke thema's onoverbrugbaar naarmate de gesprekken vorderden. GroenLinks en D66 overleggen nu samen over het vervolg van de formatie.

Lees verder

Pagina's