Nieuws

Leids deurbeleid doorgelicht

Een stad waar genoeg te doen is voor álle jongeren vraagt om een eerlijk deurbeleid. Maar welke regels hanteren uitgaansgelegenheden eigenlijk in de praktijk en hoe onderbouwen ze deze? Naar aanleiding van haar eerder uitspraken over het Leidse deurbeleid, nodigde universitair weekblad Mare raadslid Marleen Schreuder uit om de proef om de som te nemen. Samen met twee MBO-studenten ging ze op onderzoek in het uitgaansleven. Lees hieronder de reportage die universitair weekblad Mare over hun ervaringen maakte.

GroenLinks gaat met D66 en VVD voor een duurzaam, zorgzaam en eerlijk Leiden

GroenLinks gaat onderhandelen over een nieuw beleidsakkoord met D66 en VVD. Een verkenning door informateurs Fleur Spijker (D66) en Rob van Lint (GroenLinks) leidt tot de conclusie dat deze combinatie de grootste slagingskans heeft, zowel op inhoud als op mentaliteit. ´We hebben heel veel zin om samen positieve antwoorden te formuleren op de uitdagingen van deze tijd´, aldus fractievoorzitter Walter van Peijpe.

Lees verder

GroenLinks Talentenpool in plaats van Valentijn

Op 14 februari 2018 is de Talentenpool van GroenLinks Leiden van start gegaan. Voor een aanzienlijke groep mensen was de motivatie voor de Talentenpool groter dan de behoefte aan een romantische Valentijnsavond. We zaten niet bij het kaarslicht, maar in het felverlichte, maar toch prachtige campagnepand.

Lees verder

GroenLinks zorgt voor maatregelen tegen gevaarlijke fietserssituatie LUMC-zijde Leiden Centraal

Verkeerssituatie

Een stad waar fietsers en voetgangers centraal staan: dat vindt GroenLinks belangrijk. Fietsen staat al hoog op de gemeentelijke agenda, maar we willen Leiden graag nóg fietsvriendelijker maken. Daarom vroegen we in februari de gemeente om een oplossing voor de gevaarlijke verkeerssituatie aan de LUMC-zijde van Leiden Centraal, waar auto’s nog steeds de baas zijn. Naar aanleiding van dit verzoek gaat de gemeente nu maatregelen nemen!

Lees verder

Rob van Lint informateur namens GroenLinks

Rob van Lint

GroenLinks schuift Rob van Lint naar voren als tweede informateur. Samen met Fleur Spijker (D66) zal hij de eerste verkennende gesprekken voor coalitievorming leiden. We zijn erg blij dat Rob van Lint namens ons deze bijdrage wil leveren aan de vorming van een nieuw beleidsakkoord en college voor Leiden!

Lees verder

Pagina's