Nieuws

Meetup: Doorbreek de Klimaatcrisis!

De klimaatcrisis is op dit moment urgenter dan ooit en wordt niet opgelost met korte termijnplannetjes en politieke spelletjes, GroenLinks strijdt al jaren voor het klimaat en wil een echte concrete oplossing!
Woorden moeten omgezet worden in daden, we moeten aan de slag en in actie komen. Het is tijd voor een eerlijker en serieuzer klimaatbeleid, waarbij de grote vervuilende industrie meebetaald en de rekening eerlijk verdeeld.

Lees verder

De gemeenteraad aan zet bij de omgevingswet

Garenmarkt

Vlak voor kerstmis diende ons raadslid Gebke van Gaal samen met D66 in de gemeenteraad een bijzonder voorstel in: “De gehele raad aan zet bij de nieuwe omgevingswet”. Wij vroegen haar in een flitsinterview een aantal vragen over dit onderwerp!

Lees verder

Oproep tot ondertekening amendementen

De afgelopen weken is er hard gewerkt door de werkgroep 'Amendementen voor het concept Europees verkiezingsprogramma 2019’  en diverse vrijwilligers van GroenLinks Leiden, Noordwijk en Voorschoten. Gezamenlijk hebben zij 55 amendementen opgesteld op het Europees concept verkiezingsprogramma Voor Verandering. Hulde voor het harde werk! Om de amendementen komend jaar te kunnen indienen, hebben we jouw steun nodig. Lees hieronder verder hoe je ons kunt helpen.

Lees verder

Extra budget voor jongerenparticipatie in Leiden

Jongeren

Eerder deze maand stemde de Leidse gemeenteraad in: het budget voor vraaggerichte jongerenparticipatie wordt voor de periode 2019 tot 2021 verhoogd van 100.000 naar 130.000 euro per jaar. Hiermee stelt de gemeente meer geld beschikbaar om jongeren zelf hun de goede ideeën voor de stad uit te laten voeren. Een prachtig resultaat, waarvoor wij ons al jaren inzetten!

Lees verder

Blogpost: Samen maken van Leiden 2040

Van 24 tot en met 30 november werd in Leiden de week van de stadsgesprekken gehouden. Dit was een onderdeel van het maken van de Omgevingsvisie Leiden 2040. Eerder waren er al algemene vertrekpunten vastgesteld door het huidige college van B&W, en hadden enkele groepen al meegedacht over de onderwerpen. In de stadsgesprekken ging het de gemeente om meepraten door de burgers over te maken keuzes. 

Lees verder

Oproep tot meedenken over het Europees concept programma

Op 7 december hebben alle leden van GroenLinks een e-mail ontvangen over het Europees concept verkiezingsprogramma Voor Verandering. Natuurlijk is jouw input hierop van harte welkom! Tot en met 6 januari 2019 kunnen daarom wijzigingen voor het programma, de amendementen, worden ingediend. Deze kunnen worden ingestuurd door groepen bestaande uit minimaal 25 GroenLinks-leden. Over het programma en de amendementen zal vervolgens op het landelijk GroenLinks congres van 16 februari 2019 in Zwolle worden gestemd. Ook in Leiden willen we hier actief mee aan de slag gaan, lees hieronder verder hoe we dit precies gaan doen.

Lees verder

Pagina's