Nieuws

GroenLinks voegt belangrijke punten toe aan plan accommodaties buitensport

Buitensport

Vorige week donderdag besprak de gemeenteraad het ontwikkelplan voor buitensportaccommodaties in Leiden. Een mooi plan, dat streeft naar eigentijdse en open sportparken waar mensen uit de wijk en sportverenigingen intensief gebruik van kunnen maken. Toch had GroenLinks-raadslid Yvonne van Delft nog een aantal belangrijke onderwerpen die in het plan ontbraken: het opruimen van kunstgrasvelden met rubbergranulaat, het behouden van sportruimte, en duurzaamheid als uitgangspunt bij het inrichten van de sportparken. Deze onderwerpen zijn nu met succes in het ontwikkelplan opgenomen!

Lees verder

Blog uit de Talentenpool – Lauri van Oosterom

Ik was als klein meisje al groot fan van Femke Halsema, maar na haar vertrek bekoelde de band tussen GroenLinks en mij toch wel enigszins. Ik raakte een beetje verdwaald in het politieke landschap en kon eigenlijk nergens helemaal mijn ei (en groene idealen) kwijt. Dit kwam gelukkig weer helemaal goed met de komst van een ‘nieuwe wind in de partij’ en Jesse Klaver als lijsttrekker, hier stond weer een partij waar ik in volle overtuiging op kon stemmen.

Lees verder

Privacy Leidenaren met schulden beter beschermd

Ashley North

Het is een situatie waarin niemand wil belanden: dat je zoveel schulden hebt dat de inboedel van je huis verkocht moet worden. Dit zijn executieverkopen, en in juni ontdekte GroenLinks-raadslid Ashley North dat de gemeente deze verkopen altijd openbaar aankondigt in het stadhuis, met naam en toenaam van de betrokken Leidenaren. Omdat veel mensen dit als gênant en stressvol ervoeren, heeft GroenLinks ervoor gezorgd dat dit soort aankondigingen verleden tijd zijn.

Lees verder

Extra woningen voor mensen uit maatschappelijke opvang

Stéphanie Bakker

De gemeente is al een paar jaar bezig met het opzetten van tijdelijke woningen voor statushouders, bijzondere doelgroepen en reguliere woningzoekenden in Leiden. Dit gebeurt onder andere bij de Voorschoterweg, waar de gemeente honderd tijdelijke woningen gaat bouwen. Net voor de zomer kwamen de gemeenteraadsfracties van D66, CU en GroenLinks er echter achter dat maar een klein aantal van deze woningen voor bijzondere doelgroepen gereserveerd is. Dit baarde de fracties zorgen, die daarom vragen stelden aan het college. En met resultaat: de gemeente zal elders in de stad twaalf tot vijftien extra plekken voor mensen uit de maatschappelijke opvang realiseren.

Lees verder

Sneller en langer groen licht voor Leidse fietsers

Fiets

Afgelopen jaren vond er bij het Leidse station een proef met tweewielers plaats: de verkeerslichten voor fietsers springen op groen als er tweewielers naderen en blijven langer groen als het er heel veel zijn. De proef, die er dankzij GroenLinks is gekomen, is succesvol gebleken: de gemeente gaat het systeem uitbreiden naar andere locaties!

Lees verder

GroenLinks Leiden presenteert voorlopige kandidatenlijst

De Leidse afdeling van GroenLinks heeft vandaag de voorlopige kandidatenlijst bekendgemaakt waarmee het aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil meedoen. Vertrouwde gezichten worden geflankeerd door talentvolle en ambitieuze nieuwkomers. Op 29 november stellen de leden van GroenLinks Leiden de definitieve kandidatenlijst vast. 
 

Lees verder

Pagina's