Ashley North bezielde stad

Ashley North

Fractievoorzitter

Waarom wilde je raadslid worden?
Leiden is een stad naar mijn hart. De stad is gezellig, sociaal en authentiek. En daarom wil ik mijzelf als raadslid graag voor Leiden en haar inwoners inzetten. Ondanks de grote welvaart in Nederland, leven ook hier namelijk nog veel mensen in armoede. Daarom richt ik mij als raadslid op werk, sociale zaken en schuldhulpverlening. Iedere Leidenaar verdient een vrij en voorspoedig bestaan.

Waar word je blij van en waar erger je je aan in de stad?
Ik word heel blij van de grote culturele diversiteit in Leiden. Zowel qua mensen als qua culturele sector. Deze diversiteit maakt van Leiden een bruisende stad, waar altijd wel wat leuks te doen is en inspirerende mensen te ontmoeten zijn. Waar ik me aan erger zijn vooroordelen op basis van afkomst, geloof, geaardheid of wat dan ook. Respecteer ieder zoals die is en ontdek de schoonheid van diversiteit.

Hoe wil je de inwoners van Leiden bij de politiek gaan betrekken?
Ik wil praktische politiek bedrijven. De stad in. Niet alleen maar vergaderen op het stadhuis, maar actief de Leidenaar opzoeken en raadplegen. Een raadslid zit er niet voor zichzelf, maar voor de Leidse inwoners. Daarom steek ik graag de handen uit de mouwen en ga ik op zoek naar inspirerende Leidenaren. Niet te veel lullen, vooral doen!

Waar wil jij je de komende vier jaar voor inzetten?
Elke Leidenaar verdient een goede baan, goede zorg en de mogelijkheden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ik ga mij in het bijzonder hard maken voor een goede Jeugdzorg. De gemeente moet een veilige en stabiele omgeving creëren waarin ieder kind en iedere jongere persoonlijke zorg op maat krijgt. Ook wil ik mij actief inzetten om werkloze Leidenaren aan een baan te helpen die past bij hun talenten en ambities. Ik wil investeren in de Leidse arbeidsmarkt zodat elke Leidenaar een goed inkomen heeft.