Kostendelersnorm
Kostendelersnorm

30 april: GroenLinks viert sociale politiek met actie rondom kostendelersnorm

Aanstaande zaterdag, 30 april, trekt GroenLinks Leiden de markt op met een actie rondom het succes dat we onlangs behaalden omtrent de kostendelersnorm. Enkele weken terug werd hierover een motie van GroenLinks aangenomen die bepaalde dat de gemeente de negatieve effecten van de norm, die opgelegd wordt aan mensen in de bijstand, moet gaan inperken. Tussen 11.00 en 15.00 uur is GroenLinks op het Stadhuisplein waar we met Leidenaars in gesprek gaan over sociale politiek. Daarnaast halen we via een prijsvraag en een speed-datesessie nieuwe ideeën op voor een nog prettiger Leiden.

Succes rondom kostendelersnorm: motie GroenLinks aangenomen!
In heel Nederland zorgt de kostendelersnorm voor grote problemen. De dakloosheid groeit, mantelzorgers worden ernstig beperkt in hun werk, jongeren komen in nood en veel mensen met een uitkering belanden onder de armoedegrens. Zo ook in Leiden. Op initiatief van GroenLinkser Ashley North heeft de Leidse gemeenteraad enkele weken terug een voorstel aangenomen om deze negatieve effecten van de norm aanzienlijk in te perken. Om dit succes te vieren deelt GroenLinks tijdens de actie folders uit om de inwoners van Leiden te informeren over de kostendelersnorm en hun bekend te maken met de nieuwe rechten die dankzij de motie zijn ontstaan.

Prijsvraag: Wat is het volgende succes dat GroenLinks zou moeten vieren?
GroenLinks viert deze zaterdag niet alleen het succes omtrent de kostendelersnorm, maar blikt ook vooruit: wat zou het volgende succes moeten zijn dat GroenLinks samen met de stad kan gaan vieren? Tijdens de actie kunnen Leidenaars hun ideeën voor een nog prettigere stad deponeren in de ideeënbox van GroenLinks en maken daarmee kans op een mooie prijs. Het beste idee levert immers een waardebon van een tuincentrum op.

Speed-date met de fractie van GroenLinks Leiden
Ook kunnen Leidenaars hun ideeën met GroenLinks delen door te speed-daten met onze raadsleden. Fractievoorzitter Walter van Peijpe, Yvonne van Delft en Ashley North gaan op het Stadhuisplein beurtelings persoonlijk in gesprek met geïnteresseerde Leidenaars.

Zaterdag 30 april viert GroenLinks Leiden tussen 11.00 en 15.00 uur op het Stadhuisplein sociale politiek die bijdraagt aan een nog prettigere stad. Zin om mee te doen? Meld je dan aan bij raadslid Ashley North, ashley.north@groenlinksleiden.nl