In onze samenleving zijn nog steeds veel mensen die door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, een scheiding, werkloosheid, kansenongelijkheid in een situatie zitten dat zij schulden niet terug kunnen betalen, of te weinig of geen inkomsten hebben waardoor zij alleen al door te wonen en te eten schulden maken. 

Dit kan iedereen overkomen. Het bijstandsniveau zou, net als het minimumloon omhoog moeten om structureel iets te veranderen, maar zo ver is de landelijke politiek nog niet. Schuldhulpverlening is helaas nog steeds noodzakelijk. En zeker in deze Corona tijd zullen veel meer mensen met onverwachte schulden te maken krijgen.

Snelle aanpak helpt en geeft rust

De gemeenteraad stelde een prachtige aanpak schuldhulpverlening vast waarin mensen de rust krijgen om hun zaken op orde te brengen, en niet met vele schuldeisers tegelijk om tafel hoeven te zitten. Voor jongeren kan met een saneringskrediet gewerkt worden.

En een hele snelle aanpak zorgt er voor dat mensen niet met extra schulden opgezadeld worden. Ook een goede nazorg helpt mensen niet nogmaals in de problemen te komen.