Het is alweer eventjes geleden, toch willen we graag nog even aandacht besteden aan deze geweldige activiteit. Op dinsdagochtend 19 mei heeft Marnix van Hemert namens GroenLinks Leiden een bingo op afstand georganiseerd voor de bewoners van Topaz Zuydtwijck. 

De bewoners kregen op dat moment al een tijd lang geen bezoek meer vanwege de Corona maatregelen. Wij wilden ze graag een hart onder de riem steken en kwamen op het idee van een bingo op afstand. Van te voren heeft een team Leidse studenten zich uitgeleefd in de keuken en meerdere kleurrijke cakes gebakken voor het hele verzorgingstehuis. Zo was er voor iedereen iets te smikkelen tijdens de bingo! En er vielen ook hele mooie prijzen te winnen, namelijk plantjes van de Groene Cirkel.

Het was prachtig om het enthousiasme te zien bij zowel de bewoners als bij de begeleiding. De bewoners begonnen spontaan: ‘We are the champions’ te zingen en het massale geroep van “BINGO” galmde nog lang na. Marnix was voor de bewoners op een televisiescherm te zien waar hij de nummers opnoemden en ondertussen konden de deelnemers deze nummers afstrepen op hun bingokaart. De winnaar of winnares zwaaide bij het ontvangst nemen van hun plantje lachend naar het scherm waarop Marnix te zien was. Na afloop kreeg hij een zelfs zwaai-ovatie vanaf de balustrade in het verzorgingshuis.

Kortom, het was een prachtige en feestelijke ochtend!