Eline Levering en Joost Schrieks
Eline Levering en Joost Schrieks

Campagneleiders Gemeenteraadsverkiezingen bekend

Joost Schrieks en Eline Levering gaan als duo de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 leiden. Joost zal zich bezig houden met de organisatorische kant van de campagne, Eline met de strategie.

Joost Schrieks (1993) studeert biologie en maakte deel uit van de campagnecommissie voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij hield zich bezig met het vrijwilligerscontact, de planning en de huis-aan-huisacties. "Afgelopen jaar ben ik steeds actiever geworden bij GroenLinks en bij DWARS. Bij alle activiteiten die ik daarmee doe, heb ik steeds weer veel plezier om samen met gelijkgestemde, maar kritische mensen samen te werken aan onze idealen. Afgelopen campagne mocht ik met heel veel vrijwilligers samenwerken en heb ik ontzettende inspirerende gesprekken gevoerd. Ik wil deze energie graag komend jaar gaan inzetten om GroenLinks misschien wel de grootste partij in Leiden te maken."

Eline Levering (1987) werkt als zelfstandige in de cultuursector en leidde in 2014 de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen. "Toen ik het enthousiasme en de grote groep vrijwilligers bij de Tweede Kamerverkiezingen zag, begon het toch weer een beetje te kriebelen. Dat enthousiasme en draagvlak vasthouden en vergroten is een uitdaging waar ik me graag voor inzet. Mijn doel met de campagne is de invloed van GroenLinks in de stad vergroten. Een mooi zetelaantal is daarbij uiteraard belangrijk, maar niet het enige middel. Als partij in de haarvaten van de stad zitten en het contact en de samenwerking met wijken, maatschappelijke partners en organisaties verstevigen is minstens zo belangrijk. Ik geloof dat we met de groeiende GroenLinksbeweging daarmee al een prachtig begin hebben gemaakt".  

De komende weken houden Joost en Eline zich bezig met het opzetten van het campagneteam. Ook gaan zij in gesprek met de programmacommissie, bestuur en fractie om de lijnen voor de campagne uit te stippelen.