De kandidaten van GroenLinks Leiden voor de verkiezingen van maart 2018 zijn bekend! Gisteravond vond de ALV plaats waarop de kandidaten definitief verkozen zijn. We zijn trots op een mooie en diverse lijst, met talentvolle nieuwkomers en bekende gezichten.

 

Lijsttrekker
De ALV heeft Walter van Peijpe gekozen als lijsttrekker. Van Peijpe zit sinds 2010 in de Leidse gemeenteraad en is sinds begin 2016 fractievoorzitter. De kandidatencommissie omschrijft Van Peijpe als “het boegbeeld van GroenLinks Leiden” en roemt zijn grote netwerk in de stad en de positief-kritische stijl waarmee de huidige fractie de afgelopen jaren harmonieus heeft samengewerkt, zowel onderling als met andere partijen. Van Peijpe reageerde na de ALV: "fantastische avond, ontzettend mooi team, ik ga vol vertrouwen de verkiezingen in."

Vertrouwde gezichten, nieuwe talenten
Er zijn een paar veranderingen met de voorlopige kandidatenlijst. Hoogste nieuwkomer is nog steeds Gebke van Gaal, maar nu op plek 5. Naast bekende gezichten als Jos Olsthoorn en Ashley North zijn duoraadsleden Emma van Bree en Alex Friso voor verkiesbare plekken gekozen. Andere verkiesbare nieuwkomers zijn Marleen Schreuder en Rembrandt Rowaan. 

Programma
Op zondag 10 december trappen we de campagne af met een feestelijke campagnestart van 15.00-17.00 in café Babbels. Tijdens deze aftrap wordt ook het programma gepresenteerd. Met deze officiële aftrap gaan we vol energie beginnen aan de campagne.

Campagne 
De komende tijd zullen de kandidaten zich samen met de vele vrijwilligers nog veel laten zien bij activiteiten, huis-aan-huis acties en in de stad. De komende verkiezingen hoopt GroenLinks zich weer in te zetten voor een sociaal, duurzaam en open Leiden. Met deze kandidaten hebben wij daar veel vertrouwen in.