Afgelopen februari organiseerden we in samenwerking met de PvdA onze eerste Klimaatavond! Bij deze bijeenkomst in Naturalis hebben wetenschappers Maarten Schrama en Benjamin Sprecherons ons meer verteld hoe de urgentie van de klimaatcrisis. Over wat de gevolgen voor mens en natuur kunnen zijn en hoe de wetenschap tot deze inzichten is gekomen. Het verslag van deze avond vind je hier.

Tijdens deze tweede bijeenkomst is het de beurt aan bestuurders. Want hoe vertalen we de kennis uit de wetenschap in effectief beleid? Wat kan een gemeente doen om de CO2 voetafdruk van de stad te verlagen en de stad natuurinclusiever te maken? Wat is hierin de rol van de provincie? En welke stappen worden er al gezet in de energietransitie? 

Bij deze tweede klimaatavond georganiseerd door PvdA en GroenLinks Leiden zijn wethouder Ashley North (GroenLinks) en gedeputeerde Anne Koning (PvdA) te gast bij Unity om jullie vragen over klimaatbeleid te beantwoorden. Op woensdagavond 7 oktober kun je vanaf 19:00u via de livestream vanuit de studio van Unity meekijken. De klimaatavond zal via de websites van GroenLinks Leiden, PvdA Leiden en Unity worden uitgezonden.

Heb jij een dringende of niet zo dringende vraag voor Ashley en Anne? Of wil je iets anders kwijt over het klimaatbeleid? Dan kan je ons 6 oktober mailen via vraag@klimaatavondleiden.nl en wie weet wordt jouw vraag wel beantwoord tijdens de uitzending!