Een mooie samenwerking tussen fotograaf Hans van Egdom en Sleutelstad in Leiden.

Fotograaf Hans is gestart met een nieuwe reeks van zijn fotoproject gestart, die waarbij hij tot aan de gemeenteraadsverkiezingen half maart en op 16 maart wekelijks een portret van een aankomend raadslid vastlegt. Het project ‘Waar sta ik voor’ zorgt voor een kennismaking met een deel van de (nieuwe) politici, die hoog geplaatst staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Ons raadslid Prescillia van Noort is als eerste in de serie vastgelegd. Een leuke kennismaking als lijsttrekker met onze nummer twee op de lijst. Prescillia staat namelijk direct na Ashley North verkiesbaar op voor GroenLinks de tweede plek.

Het verhaal achter Bibliotheek in de Nieuwstraat

Prescillia van Noort is vastgelegd op een locatie die haar politieke idealen verbeeldt, namelijk de Bibliotheek in de Nieuwstraat. Hier deelt ze naast liggen voor haar mooie herinneringen. Omdat ze thuis niet veel boeken had, kwam ze hier vaak als kind. Ook heeft ze hier een werkverleden. In de bibliotheek heeft ze veel mogen zien: mensen die studeren, door de boeken struinen maar ook dakloze mensen die schuilen tegen de kou, verschillende schrijvers en debatten. Iedereen komt in de bieb, van jong en oud en de plek is volgens haar ‘de huiskamer van de stad’. 

 

De bibliotheek is voor Prescillia een plek voor gelijke kansen en verbinding. Één van de belangrijke drijfveren van Prescillia.

“ Alle Leidenaren verdienen gelijke kansen ”

Met voorzieningen zoals de bibliotheek wordt er een bijdrage geleverd aan ontwikkeling en groei. In de bibliotheek kun je een stap in je inburgering zetten, beter leren lezen, maar ook kennis over bijv. dementie opdoen.

GroenLinks wil dat dit soort culturele plekken laagdrempelig toegankelijk is, juist ook voor Leidenaren die minder geld te besteden hebben. . Een stap in je inburgering maar ook kennis bijv. over dementie. Ook is hier geen verdeling in groepen mensen omdat iOmdat iedereen hier gebruik kan van kan maken van dit soort plekken, hierdoor krijg je hier grotere kans op nieuwe ontmoetingen.

Benieuwd naar het verhaal achter de gekozen plek van Prescillia?

Beluister hier het interview.