Eet geen Dierendag!

Vandaag is het Dierendag om deze dag te vieren deelt GroenLinks Leiden de oproep van Wakker Dier om vandaag deel te nemen aan de #eetgeendierendag. In deze blog vertelt Kübra over hoe je gemakkelijk, snel & lekker kunt koken zonder dierlijke producten te gebruiken.

Ik eet al ongeveer 1.5 jaar geen dierlijke producten meer. Als je veganistisch eet leer je op een hele creatieve manier koken. Er gaat een hele nieuwe wereld van culinaire gerechten voor je open. Als je je wilt verdiepen in veganistisch eten dan adviseer ik de volgende sites. Op Gewoon Vegan staat er een lijstje van welke producten in de supermarkt veganistisch zijn. Op Vegetus kun je makkelijke en betaalbare recepten vinden! Deze blogs zijn beide van Martine van Haperen, een geregistreerde BGN gewichtsconsulent. Ook voor voedingsadvies kun je dus bij haar terecht! Toen ik mij begon te verdiepen in het veganisme heb ik erg veel gehad aan haar tips gehad. Op de website van Merel, de Groene Meisjes, vind je veel tips over duurzamer leven, maar ook hele fijne recepten. De site van diëtiste Lisa Steltenpool heeft makkelijke, gezonde en natuurlijk het belangrijkste smakelijke recepten. Op Lisagoesvegan, van Lisa Stel, kan je een flink aantal fijne recepten vinden! Hiernaast zijn er natuurlijk nog een heleboel andere websites en recepten te vinden op het internet, dus typ vooral eens 'easy vegan' in op Google.

Het recept van vandaag dat ik met jullie deel is binnen 10 minuten op tafel.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

-groenten

-peterselie

-basmati rijst

-kikkererwten in blik

-kokosmelk

-curry pasta

Hoe maak je het recept?

Stap 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2. Snijd een ui in kleine stukjes.

Stap 3. Doe een eetlepel olie in de pan, gooi de ui erbij en bak aan totdat het glazig is geworden.

Stap 4. Doe de (voorgesneden) groenten erin.

Stap 5. Nadat de voorgesneden groenten een paar minuten op de vuur staan kan je de currypasta erbij doen. Doe twee eetlepels currypasta en de kokosmelk bij de groenten.

Stap 6. Open het blik kikkererwten en doe de kikkererwten bij de groenten. Roer alles goed door.

Stap 7. Snijd ondertussen de peterselie in kleine stukken.

Stap 8. Schep je rijst op een bord, doe de curry erover heen met als finishing touch een beetje peterselie! Eetsmakelijk! Een voedzame en lekkere maaltijd.

Ik hoop dat dit recept je geïnspireerd heeft en laten zien heeft dat lekker veganistisch eten makkelijk is! Kijk vooral op de sites die ik hierboven heb gelinkt.

Fijne #eetgeendierendag!
 

Door: Kübra Erkoca