Met 20 fietsen, 300 vrijwilligers en 430 deelnemers die vanwege ouderdom of handicap niet zelfstandig kunnen fietsen is Fietsmaatjes in vijf jaar tijd gegroeid naar de grootste van het land.

Ons doel

Fietsmaatjes ondersteunt mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Met als doel: lekker naar buiten te gaan en in beweging te blijven. Samen met een vrijwilliger kunnen ze dan fietsen op een elektrisch ondersteunde duofiets.

“ Het mooie is dat mensen al fietsend laten zien dat ze meer zijn dan iemand met een handicap. Ze zijn instaat om zelfstandig beslissingen te maken en hierop te handelen. Dat is geweldig! ”

Ben Crul voorzitter van Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp

Vriend worden van Fietsmaatjes

De organisatie is altijd op zoek naar ‘’extra handen’’. Graag willen we Fietsmaatjes verder laten groeien met nieuwe gasten en vrijwilligers. Bekijk hier de mogelijkheden om vriend te worden van Fietsmaatjes.

Donaties

De organisatie is dankbaar voor de donaties. Hiermee kan Fietsmaatjes de fietsen onderhouden, de onderdelen repareren en vervangen. Met name de accu’s! En daar is geld voor nodig. Het mogelijk om de Fietsmaatjes te steunen met een bijdrage. Dit kan eenmalig of jaarlijks.

Het bestuur en de fractie van GroenLinks dragen Fietsmaatjes een warm hart toe omdat de fiets voor GroenLinks op 1 staat. Fietsen is niet alleen duurzaam maar ook goedkoop en gezond. Je komt snel van A naar B en het is van en voor iedereen. Om die reden geeft GroenLinks Leiden graag een bijdrage aan deze organisatie.