Op 8 oktober reikte GroenLinks Leiden de Groene Lintjes uit voor duurzame initiatieven in de stad. Uit de inzendingen heeft de jury vijf initiatieven uitgekozen die dit jaar een Groen Lintje verdienen.

Jeroen Maters van het Stadslab ontving van de jury het oeuvrelintje voor zijn rol bij het Singelpark, waar vele Leidenaren en bezoekers van genieten. 

Binnen de categorie 'Circulaire economie' verdienen het Circulaire Warenhuis en het Repair Café het Groene Lintje. Volgens de jury dragen beide organisaties op vernieuwende wijze bij aan hergebruik, al dan niet op een creatieve en zelfregulerende manier.

Daarnaast waren dit jaar ook twee Groene Lintjes in de categorie 'Klein maar Fijn', waarbij we burgerinitiatieven uit Leiden-Noord in het zonnetje zetten. Mevrouw Gourourian legde in haar straat een prachtige tuin aan die aan haar Abchaanse oorsprong doet herinneren en toegankelijk is voor de buurt. Ronald en Jana Jonkman en de bewoners van hun hofje ontvangen ook het Groene Lintje voor de biodiverse tuin die als ontmoetingsplek dient in de wijk.

 

Foto: Naor Scheinowitz