Het Turks-Nederlandse jongerenproject 'Omalief' van de Leidse Stichting Fatih heeft dit weekend de nationale Compassieprijs 2015 gewonnen. Het initiatief is daarmee beloond voor het hartstochtelijke werk dat de jongeren van 'Omalief' sinds mei vorig jaar elke week weer leveren: het bezoeken van eenzame ouderen in Leidse verzorgingstehuizen en hen een mooie, warme laatste dag te bezorgen. De jury van de Compassieprijs beloonde 'Omalief' onder meer omdat zij 'verbindingen legt in meerdere opzichten: tussen oud en jong én tussen de Turkse en de Nederlandse cultuur'. GroenLinks Leiden vindt dit ware woorden en feliciteert de jongeren van 'Omalief' en Stichting Fatih dan ook van harte met het winnen van de eervolle Compassieprijs.

Onze raadsleden bezochten dit weekend het project om persoonlijk de initiatiefnemers te feliciteren.

Samen met fractiegenoten Yvonne van Delft en Ashley North en met provinciaal fractievoorzitter Huri Sahin bezocht raadslid Jos Olsthoorn de feestelijke bijeenkomst van Stichting Fatih om de zege van project 'Omalief' te vieren. Op uitnodiging van de organisatie sprak Jos de jongeren en andere betrokkenen warme woorden toe om hen mede namens GroenLinks te feliciteren met het winnen van de Compassieprijs. Jos complimenteerde de jongeren met hun succesvolle werk: "Niet alleen geven jullie succesvol gezicht aan een groot maatschappelijk probleem, maar jullie dragen ook oplossingen aan door met grote regelmaat zelf vereenzamende ouderen te bezoeken en een mooie dag te bezorgen". Daarnaast sprak hij zijn bewondering uit voor de wijze waarop de jongeren een brug slaan tussen verschillende culturen in onze stad.

Ook Huri Sahin kreeg de microfoon om 'Omalief' en Stichting Fatih van harte te feliciteren. Zij was zeer onder de indruk van alle bezigheden van de vrijwilligers. In het bijzonder sprak ze haar waardering uit voor de vele communicatie die de stichting in het Nederlands doet. "Een belangrijke bijdrage om culturen dichter bij elkaar te brengen", aldus Sahin.

Meer weten over het project 'Omalief'? Bezoek hun facebook-pagina