GroenLinks-fractie draagt Ashley North voor als nieuwe wethouder

De fractie van GroenLinks in de Leidse gemeenteraad draagt met veel trots en vertrouwen Ashley North voor als nieuwe wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte in het Leidse college. De huidige fractievoorzitter is de beoogd opvolger van Martine Leewis, die tijdens de raadsvergadering van 19 september haar aftreden aankondigde. North: ¨Ik ben heel blij met het vertrouwen van de fractie en sta te popelen om de duurzame en groene ambities van mijn partij en dit college te realiseren.”

De 28-jarige North is sinds 2014 raadslid en werd vorig jaar fractievoorzitter. Hij was als onderhandelaar nauw betrokken bij de totstandkoming van het beleidsakkoord en is opgegroeid in de Leidse regio. “Zijn hart voor de stad, zijn politieke ervaring en kunde en zijn creatieve energie om zich taaie dossiers eigen te maken, maken hem de geknipte kandidaat om verder te werken aan de uitvoering van het beleidsakkoord.”, aldus Jos Olsthoorn, voorzitter van de selectiecommissie.

Nadat Norths voorganger Leewis aankondigde haar functie neer te leggen, heeft de fractie een snel en nauwkeurig proces opgezet om haar opvolger te vinden. Verschillende kandidaten hebben zich gemeld, of zijn benaderd, waarvan met enkele meer formele gesprekken zijn gevoerd. Na een zorgvuldige afweging, bleek North unaniem gedragen te worden door de fractie. “Ik ben heel blij met dat vertrouwen en heb veel zin om nu in een andere rol samen te werken met de fractie, de hele raad en mijn nieuwe collega´s in het college aan de vergroening en verduurzaming van onze stad.”, aldus de beoogd wethouder.

North: “Ik kan niet wachten om nader kennis te maken met de vele bevlogen inwoners, ambtenaren en organisaties die zich met groen, duurzaamheid en schone verkeersvormen bezig houden. En intussen werken we hard door om voort te bouwen op de basis die Martine op deze dossiers heeft gelegd. Ik ben haar erg dankbaar voor haar grote inzet en kijk uit naar de inwerk- en overdrachtsperiode die we samen ingaan.”

De fractie en het bestuur van GroenLinks Leiden wensen Ashley alle succes in zijn nieuwe rol.