Fietspad Schuttersveld
Fietspad Schuttersveld

GroenLinks Leiden pleit voor betere fietspaden!

Gaten, hobbels en kuilen in de fietspaden… Soms lijkt het wel alsof de gemeente fietsen in Leiden probeert te ontmoedigen! Duo-raadslid Emma van Bree en raadslid Jos Olsthoorn trokken er de afgelopen weken op uit om slecht onderhouden fietspaden te fotograferen, ter illustratie bij de schriftelijke vragen die ze afgelopen dinsdag aan het college hebben gesteld.

De gemeente en de regio hebben het programma Flink Fietsen opgezet om zoveel mogelijk Leidenaren aan het fietsen te krijgen, maar de staat van de fietspaden helpt daar niet bij. Zoals bijgaande foto’s laten zien, is het erg gesteld met sommige Leidse fietspaden. GroenLinks vond het daarom tijd om schriftelijke vragen bij het college van de gemeente Leiden in te dienen. Het doel: beter onderhouden fietspaden, zodat de fietser zo min mogelijk overlast ervaart!

Emma van Bree en Jos Olsthoorn vragen hoe de gemeente de kwaliteit van de fietspaden monitort en aan welke kwaliteitseisen deze moeten voldoen. Ook zijn ze benieuwd of bekend is dat de kwaliteit van de voorbeeldfietspaden op de Haagweg, Morsweg, Vrijheidslaan, Schuttersveld, Hooigracht, Churchilllaan en Langegracht achterblijft. Wanneer gaat de gemeente deze fietspaden verbeteren? En als ze nog niet op de planning staan, wanneer kunnen ze daar dan aan toegevoegd worden?

De verantwoordelijke wethouder zal de vragen binnen zes weken beantwoorden. Ondertussen kun hier luisteren naar Emma’s radio-interview over de kwaliteit van de fietspaden. 

Emma is ook erg benieuwd naar jullie foto’s van fietspaden die wel wat onderhoud kunnen gebruiken. Deel ze met haar via de Facebookpagina van GroenLinks Leiden of via Twitter!