GroenLinks Talentenpool in plaats van Valentijn

Op 14 februari 2018 is de Talentenpool van GroenLinks Leiden van start gegaan. Voor een aanzienlijke groep mensen was de motivatie voor de Talentenpool groter dan de behoefte aan een romantische Valentijnsavond. We zaten niet bij het kaarslicht, maar in het felverlichte, maar toch prachtige campagnepand.

Op die avond werd ons, na een voorstelrondje, uitgebreid verteld over de geschiedenis van GroenLinks. We kregen de opdracht om idealen op te schrijven die wij bij GroenLinks vinden passen. Het bleek dat wij toch al wel wat kennis bezaten over GroenLinks. De idealen die vanuit onze pool naar voren kwamen nagenoeg exact overeen met de kernidealen van GroenLinks. 
Nadat wij GroenLinks tot onze Valentijnsdate hadden gemaakt waren we het eens over de kernwaarden. Mocht er toen nog twijfel hebben bestaan over onze betrokkenheid bij het gedachtegoed van GroenLinks, dan werd die twijfel bij deze tweede bijeenkomst definitief de deur gewezen. We gingen we oefenen met het houden van een betoog. Op die avond kregen wij van Judith en Marlou uitleg over de opbouw van een betoog. Dat werd gedaan met voorbeelden van de befaamde stijlfiguren van Jesse Klaver.
We hadden zelf voor de bijeenkomst al een onderwerp moeten bedenken om een kort betoog over te houden. De onderwerpen die voorbijkwamen gingen over de zorg, onderwijs, duurzaamheid, jongeren in de politiek en het geloof dat verandering echt mogelijk is. Het spreekt voor zich dat met zulke prachtige en overduidelijk GroenLinkse thema’s de bevlogen betogen door de ruimte vlogen. Dat maakte ook de tweede bijeenkomst erg leerzaam en vooral heel leuk.
Op de volgende bijeenkomst hebben wij een rondleiding door de Tweede Kamer staan van onze eigen Rozemarijn, die stage loopt bij de Tweede Kamer fractie van GroenLinks. Eind april zal alweer de derde bijeenkomst plaatsvinden. Er staat dus genoeg moois voor ons op de agenda. We hebben er allemaal heel veel zin in, dat is te merken aan het enthousiasme binnen de groep.

 

Door: Nina Vlemmings