Tot voor kort was het Kanaalpark de meest kansloze en troosteloze kantorenlocatie van Leiden. Maar sinds kort is een aantal kantoorgebouwen getransformeerd naar woningen en bedrijfsverzamelgebouwen. Het Kanaalpark is omgedoopt in Kraftpark en lijkt een groot succes te gaan worden.  Tijdens de begrotingsbehandeling vandaag in de commissie Stedelijke Ontwikkeling kreeg GroenLinks de toezegging van wethouder Laudy dat hij gaat kijken naar mogelijke herinrichting van de openbare ruimte van het Kraftpark.

Tot voor kort was het Kanaalpark de meest kansloze en troosteloze kantorenlocatie van Leiden. Vrijwel alles stond er leeg. Maar sinds kort is er leven in de brouwerij. Een aantal kantoorgebouwen is getransformeerd naar woningen en bedrijfsverzamelgebouwen waarin ruimte is voor creatieve, innovatieve, startende ondernemers. Het Kanaalpark is omgedoopt in Kraftpark en lijkt een groot succes te gaan worden.

GroenLinks is blij met deze ontwikkeling. Al jaren vragen wij in de gemeenteraad om een creatieve en effectieve aanpak van kantorenleegstand. Kraftpark is het bewijs dat met gezamenlijke inspanningen kostbare, lege ruimte kan worden omgebouwd naar een spannende, nieuwe plek in onze stad.

Maar wil het Kraftpark uitgroeien tot hét nieuwe creatieve stadskwartier van Leiden, zoals de ‘Krafters’ graag willen, dan is naast het transformeren van de gebouwen ook de kwaliteit van de openbare ruimte van groot belang.

Daarom vroeg GroenLinks bij de begrotingsbehandeling in de commissie Stedelijke Ontwikkeling van donderdag 29 oktober of de gemeente bereid is te investeren in de herinrichting van de openbare ruimte van het Kraftpark. Wethouder Laudy vond dit een goed voorstel en deed de toezegging om te kijken of er hiervoor binnen zijn portefeuille mogelijkheden zijn.

Dat is goed nieuws voor Leiden en voor de ‘Krafters’ die ongetwijfeld in samenwerking met de gemeente, prima ideeën zullen ontwikkelen voor de inrichting van het Kraftpark. GroenLinks wenst hen daarbij veel succes!

Luister hier naar een kort interview met ons raadslid Walter van Peijpe op Sleutelstad