Op 5 maart is Houssam Boutaïbi geïnstalleerd als duo-raadslid voor GroenLinks Leiden. Hij is voortaan de woordvoerder sport. Burgemeester Lenferink installeerde Boutaïbi digitaal en niet zoals gebruikelijk op het stadhuis of stadskantoor.

Houssam Boutaïbi: “ik ben trots en vereerd om, namens GroenLinks, de Leidenaren op het mooie dossier sport te mogen vertegenwoordigen. Sport is het bindingsmiddel, waar verschillen vervagen en waar vreugde van het spel op 1 staat. Het komende jaar ga ik proberen om sport voor alle jonge Leidenaren bereikbaar te maken.” 

Gebke van Gaal, fractievoorzitter GroenLinks Leiden: “Ik ben erg blij dat Houssam met zijn ervaring en energie de fractie komt versterken. Voor de portefeuille sport komen een aantal belangrijke projecten op de raadsagenda, zoals de ijshal, zwembad en Indoor Sportcentrum. Met zijn drive om het verschil te maken, zit hij daar op de goede plek!”

Houssam is fervent voetballer, deed de Nationale DenkTank en is ondernemend. Zo heeft hij het buddy project opgezet : “Inspire to be inspired”, de “dare2dream” training en “Vluchteling voor de Klas”. Hij werkt bij het ministerie van Economische zaken en klimaat en woont met zijn vrouw nu een jaar in Leiden. “Welkom Houssam. En veel succes!”