Op 24 november heeft GroenLinks Leiden haar definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. Tijdens een spannende online Algemene Leden Vergadering stemden negentig leden over plaats 2 t/m 24 van de kandidatenlijst. Lijsttrekker Ashley North, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte en eerder fractievoorzitter voor GroenLinks, was al eerder verkozen.

North: "Ik ben erg trots op ons Leidse team dat het verschil wil maken voor een groen, eerlijk en levendig Leiden. Deze lijst barst van het nieuwe en ervaren talent met diverse expertises, waarmee we ons werk van de afgelopen jaren willen voortzetten. We gaan ook graag in gesprek met de bewoners van Leiden om te horen wat er bij hen leeft."

De hoogste nieuwkomer op de lijst is Prescillia van Noort, de voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma van GroenLinks Leiden heeft geschreven. De top 10 bestaat verder uit de huidige raadsleden Rembrandt Rowaan (3), Emma van Bree (4), hoge binnenkomer Ahmet Kargin op 5, de zittende raadsleden Marleen Schreuder en Ivo van Spronsen op 6 en 7, nieuw gezicht Iris du Pon (8), huidig raadslid Alex Friso (9) en duoraadslid Houssam Boutaïbi (10). De rest van de lijst bestaat eveneens uit een mooie combinatie van politieke ervaring en jonger en ouder talent uit onze stad. 

Via deze link is de gehele lijst te bekijken: https://leiden.groenlinks.nl/kandidatenlijst-gemeenteraadsverkiezingen-…