Nadat op initiatief van GroenLinks vorig jaar Polderpark Cronesteyn en Leidse Hout als vuurwerkvrije parken werden aangewezen, heeft het college voorgenomen om het aantal zones dit jaar uit te breiden naar zes. 

Naast eerdergenoemde twee parken wil het college ook het afsteken van vuurwerk in park Merenwijk, Stevenshofpark, park Kweeklust en park Hooghkamer verbieden. Uit de evaluatie bleek dat het verbod tijdens het afgelopen Oud & Nieuw goede resultaten gaf: minder overlast en afval in parken waar dieren een rustige plek horen te hebben.

GroenLinks is blij met de uitbreiding van het aantal vuurwerkvrije zones, zeker met het verbod rondom de kinderboerderij in de Merenwijk. Raadslid Jos Olsthoorn: "Na de succesvolle proef van afgelopen jaar is dit een mooie volgende stap. De dieren in de kinderboerderij krijgen nu de rust die ze verdienen. En ook in de andere parken worden vogels en andere dieren minder opgejaagd. Ook zal er minder tot geen afval in de parken te vinden zijn. GroenLinks hoopt dat we volgende jaren het aantal zones nog verder uit gaan breiden, maar we bedanken de burgemeester voor deze nieuwe stap."