Raadslid Emma van Bree zegt hierover: "Het is ontzettend goed dat dit nieuwe fietsbeleid er is. Leiden is een fietsstad en met dit beleid wordt dit nog beter, veiliger en aantrekkelijker. Zo zorgen we ervoor dat steeds meer mensen uit de auto komen en op de fiets gaan zitten, waardoor we zowel werken aan een gezonde levensstijl als een verbeterde luchtkwaliteit." 

Met dit nieuwe fietsbeleid zal er werk worden gemaakt van het verbeteren van fietsroutes en het uitbreiden van fietsparkeren Ook voert de gemeente ongeveer vijftig verbeteringen uit, gericht zijn op korter wachten en comfortabeler een verkeerslicht passeren. Vaker groen licht dus!

Het nieuwe fietsbeleid is gemaakt met oog voor alle verschillende belangen die de stad rijk is. Dit is voor GroenLinks heel belangrijk. Zo is uiteindelijk vanwege de biodiversiteit en het bestaande groen besloten dat de geplande fietsroute over het Spoorweghavenpad er niet meer komt. Dit plan stamde uit 2013 en hier is met frisse blik opnieuw naar gekeken. Ook de fietsroute door tuinvereniging Ons Buiten is na inspraak afgevallen. Zo ontwikkelen we samen, met de kennis en ideeën van inwoners, fietsbeleid met een groene strik.

GroenLinks kijkt uit naar een goede bespreking van dit fietsbeleid in de gemeenteraad. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, of de fractie iets willen meegeven, neem dan contact op met Emma van Bree.

Lees verder over het fietsbeleid (pdf)