1. Wie is Marcel Terlouw?

Marcel is geboren in 1958 in Rotterdam en heeft in zijn leven in veel verschillende Nederlandse plaatsen gewoond. Onder andere in Nieuwkoop waar hij eerder raadslid is geweest voor een gecombineerde fractie van GroenLinks en PvdA. Sinds 2006 woont Marcel samen met zijn vrouw en zoon in Leiden, in de Vogelwijk. Marcel is zelfstandig fotograaf. Hij geeft les en cursussen en is tegenwoordig ook thuis in het maken van filmpjes. Naast zijn werk is Marcel in 2020 begonnen als duo-raadslid en nu volledig raadslid ter vervanging van Emma van Bree die met zwangerschapsverlof is. Marcel is actief in de commissie Stedelijke Ontwikkeling.

2. Waarom wil je en zit je in de politiek?

Ik houd niet zo van politieke spelletjes. Ik vind eerlijkheid en directheid belangrijk en dat is ook mijn stijl. De politiek is zeker aan mij besteed omdat ik al van jongs af aan mee praat en denk over mijn omgeving. In de politiek ben je op de juiste plek om de problemen te agenderen en te verbeteren. Als ik mensen hoor praten over wat er niet goed is dan denk ik altijd: doe dan wat!  

3. Met welke onderwerpen ga jij de komende maanden aan de slag?

Er zijn genoeg onderwerpen die mijn aandacht hebben. Zo wil ik in veel verschillende onderwerpen duiken zoals circulair bouwen, circulaire economie, afvalverwerking en woning isolatie. Ik zit in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en houd me dus ook bezig met de dossiers die daar langskomen, zoals de fietsenstalling de Geus en de gebiedsvisie Schipholweg. 

Marcel is ontzettend blij met zijn rol als raadslid en is ambitieus. Donderdag 9 juli sprak hij voor het eerst in de raad. Hij hield zijn maidenspeech over afslagen in het leven en de fietsenstalling de Geus. De speech kan je hier terugkijken. 

Meer informatie over Marcel vind je op zijn profiel.