Daarnaast waren er twee ronde tafel gesprekken georganiseerd voor de Gemeenteraad. De commissie Stedelijke Ontwikkeling heeft een ronde tafel gesprek gehad over de doelen van de energietransitie en de commissie Werk en Middelen een ronde tafel gesprek over armoede en schulden, met Tim S’Jongers (directeur Wiardi Beckman Stichting), Sanne Lammers (Nibud) en Anna Custers (Hogeschool van Amsterdam). Deze gesprekken waren zeer interessant. Raadslid Prescillia van Noort heeft hierna ook op donderdag 6 april 2023 deelgenomen aan de discussieavond die door de Partij van de Arbeid was georganiseerd over het discussiedocument ‘Samen onze toekomst in handen nemen’. Dit stuk is samen met het wetenschappelijk bureau van GroenLinks opgesteld. Je kunt het stuk lezen via: https://groenlinks.nl/sites/groenlinks/files/2023-01/Samen-onze-toekoms…

Een van de hoogtepunten van deze maand was onze fractiedag op 20 mei 2023. Tijdens deze dag zijn we als fractie samengekomen om te praten over de werking van de gemeentefinanciën en hebben we een training onderhandelen gedaan onder leiding van het Nederlands Debat Instituut. Het was een inspirerende dag vol energie, in het circulaire paviljoen The Field (vlakbij Leiden Centraal).

Raadslid Ivo van Spronsen mocht op 23 mei 2023 het symposium LATER in Scheltema openen. Het project LATER stelt 'regenboogouderen' centraal en werkt samen met hen aan meer zichtbaarheid en een beter toekomstperspectief. Het was een mooie middag waarbij professionals, vrijwilligers en mantelzorgers uit Leiden en omstreken samen workshops hebben gedaan en ideeën hebben uitgewisseld. Ook waren er muzikale bijdragen van 'Duo Heer Halewijn' en videoportretten van regenboogouderen uit de regio, gemaakt door documentairemaker Sebastiaan Kes.

Naast deze specifieke gebeurtenissen zijn we uiteraard ook druk bezig met onze dagelijkse werkzaamheden als gemeenteraadsfractie. De komende tijd komt de kadernota eraan en onder andere besluitvorming over het woningbouwproject Watergeuskade en besluiten over de uitvoering van ‘Wijkverbeteringsprojecten’ in de Raadsherenbuurt en de Hoge Mors waarbij we flink investeren in verduurzaming en klimaatadaptatie. Hier zullen we jullie later meer over vertellen. 

Blijf vooral op de hoogte van nieuws uit de fractie via onze sociale media-kanalen en onze website. Heb je vragen, suggesties of wil je meer betrokken raken? Neem gerust contact met ons op. We horen graag van je!

Met groene groet,

De fractie van GroenLinks Leiden