• De 3 Octoberhal (Smaragdlaan 99) gaat definitief gesloopt worden: dit biedt ruimte voor een skatepark in Sportpark De Mors.
  • Met het verdwijnen van parkeerplaatsen en de aanleg van een wandelpad langs de oever van de Witte Singel en de Jan van Houtkade zetten we een volgende stap met de vergroening van het Singelpark. 
  • Tot slot stemde de gemeenteraad unaniem voor de motie van GroenLinks waarin we pleiten voor een reparatiewinkel.

In aanloop naar de begrotingsbehandeling voor 2024 en voortgangs-rapportages van 2023 op 9 november pleit GroenLinks voor een autovrij Rapenburg. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er één hulpverlener komt voor gezinnen die met verschillende problemen te maken hebben. Verder willen we beter onderzoek naar de tijd die Leidenaren besteden aan sporten en bewegen. Dat is heel belangrijk voor de gezondheid van de inwoners van onze stad.

Tweede Kamerverkiezingen

Op 22 november mogen we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Tot die tijd voeren we samen met de PvdA volop campagne: we delen flyers uit, bezorgen posters bij leden en gaan iedere woensdag en zaterdag langs de deuren om kiezers te vertellen waar GroenLinks-PvdA voor staat. Wil je ook meedoen? Kijk op de website voor de huis-aan-huis-acties bij jou in de buurt.