Naast de eerste commissievergaderingen was daar natuurlijk de bijzondere raadsvergadering voor burgemeester Lenferink die na 20 jaar afscheid nam. Ons raadslid Marleen Schreuder had als lid van de feestcommissie een bijzondere rol hierbij. Mede dankzij haar inspanningen werd het een groots en passend afscheid. Ook is Leiden sinds vorige week een Ramses Shaffyplein rijker én voeren we mee tijdens de eerste Pride in Leiden sinds 1983. Lees hier meer!

Van wie we nog meer afscheid hebben genomen als fractie is onze trouwe fractieassistent Diederick van der Walle. Hij was 10 jaar lang betrokken bij de fractie. Hij ondersteunde ons onder meer met het verslag van de vergadering, het organiseren van fractieactiviteiten en allerhande klussen. We gaan Diederick missen maar zijn blij dat zijn taken zijn overgenomen door Yannick Bosman.

Dinsdag 29 augustus werd het stationsplein aan de LUMC-zijde op initiatief van ons raadslid Ivo van Spronsen omgedoopt tot Ramses Shaffyplein. Ongeveer op de plek waar het huis stond, waar Shaffy opgroeide in Leiden, ligt nu het Ramses Shaffyplein. Wethouder Julius Terpstra en Ivo van Spronsen onthulden het straatnaambord. Verder waren er een paar korte toespraken, werden er liederen van Shaffy gezongen en werd er op de 90e verjaardag van Shaffy op hem geproost! 

Als GroenLinks voeren we op 2 september natuurlijk mee tijdens de eerste Pride in Leiden sinds Roze Zaterdag in 1983. Onze wethouders Yvonne van Delft en Ashley North en de raadsleden Tineke Hoogeboom, Iris du Pon en Ivo van Spronsen stonden met het College en afvaardigingen van bijna alle andere raadsfracties op de stadsbestuursboot.

Tot slot valt nog te vertellen dat ons raadslid Alex Friso samen met SVL bezig is met een voorstel om jongeren meer te betrekken bij onderwerpen die vooral hen aangaan. In samenwerking met scholen en jongerenorganisatie SOL gaan zij aan de slag met het vormgeven van invloed aan jongeren die niet mogen stemmen maar wel een stem hebben.